2013. május 1., szerda

Éljen!



A munka ünnepe



Fejre állt a világ. Régen a sok munka ellen tiltakoztak a dolgozók. Azért, hogy a napi munkaidőt 8 órára csökkentsék. Most sokan megelégednének egy hatórással is.

A szolidaritásról szól ez az ünnep. Arról, amit a kormány szinte teljesen felszámolt.

Orbán 15 év alatt olyan sikeresen osztotta meg a nemzetet, hogy nem csak a munkavállalók, de a munkanélküliek is jobb- vagy baloldaliak. Nincs összefogás, nem állnak ki egymásért a különböző foglalkozási ágakban dolgozók, az eltérő társadalmi helyzetben lévők. Az egyéni félelmeken túl abban bíznak, hogy őket elkerüli a gép. Előbb-utóbb minden birka sorra kerül.

A közmunkás nem engedheti meg, hogy május elsején a Városligetben lufit, hot dogot, perecet vegyen gyerekeinek, azt pedig végképp nem, hogy a virslire ő is igyon néhány korsó sört a haverokkal. Nem csak a pénz fogyott el, a haverok is.

Az a munkanélküli, akit felvesznek a közmunkaprogramba, a KSH mérése alapján foglalkoztatottnak tekintendő. Pedig nincs állandó munkája, munkahelye és tisztességes munkabére sem. 49 ezer forintot kap kézhez a 75 500 forintos bruttó bérből. Amire a kormány nagyon büszke, hiszen 57 ezerről emelték meg. Akkor viszont a nettó összeg 47 ezret jelentett. Miért? Az adójóváírás eltörlése miatt, amivel a magas keresetűek jártak jól. Már megint unortodox módon a vízbül veszi ki a zokszigényt.

Aki kikerül a közmunka rendszeréből és nincs munkája, de kap valamilyen támogatást az önkormányzattól, szintén nem jelenik meg munkanélküliként a KSH adatbázisában. Ők az igazi nincstelenek, akik már statisztikát rontó tényezőként sem léteznek.

Orbán a választáskor egymillió új munkahelyet ígért. Arról nem beszélt hogy mennyi szűnik meg. Mert a meghamísított megváltoztatott statisztikai rendszerrel számolva is kevesebb a munkahely mint Bajnai idején volt.

"Európa és Magyarország csak akkor tud megújulni, ha az imádság és a munka hagyományát sikerül visszahelyeznie életfelfogása középpontjába" – mondta vasárnap meglehetősen cirkalmasan a miniszterelnök. Az az ember, aki életében egy napot nem dolgozott. Csak a keze alá dolgoztak.
Imádságról ne beszéljen az, aki 1991. június 10-én az országgyűlésben ezt mondta: "Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!", míg pad- és elvtársai a „csuhások, térdre, imához” felszólítással gúnyolódtak, valahányszor egy KDNP-s képviselő kért szót!

Én nem tapsot kérek, hanem munkát és kenyeret! Na meg kevesebb hazugságot!
 __________________________________
Fotó:  retronom.hu; nepszava.com; fataj.hu; Karizs Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése