2013. május 3., péntek

Akarnám




Vajon miért?


A múlt héten több egyesület és szerkesztőség közérdekű adatigényléssel kérte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-től a trafikpályázatok nyilvánosságra hozatalát. 


A kötelező adatszolgáltatás helyett hétfőn egyéni képviselői indítványként beterjesztette a Fidesz azt a törvényt (amit másnap a nemzeti pofátlanság jegyében meg is szavaztak), ami az információszabadság korlátozását jelenti. A jövőben egyetlen szervezetnek, magánszemélynek sem lesz lehetősége közérdekű adatok igénylésére. Kivéve a gyevi bírót, az Állami Számvevőszék,  t és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt.

Ennyit az üvegzsebről. Orbán a trafikpályázat során elfelejtette megemlíteni a szállóigévé vált tokaji mondatát: „ne mi nyerjük a legtöbbet”


Most erősen túlnyerték magukat. Áll a bál, dagad a botrány. A Magyar Nemzet nagy erőlködve talált néhány szocialista kötődésű nyertest is a trafikosok között. A székrekedés eredménye két tucat szocialistákhoz köthető név, szemben a több száz fideszessel. Kapitális bakot is lőttek a klozeton ücsörögve, ugyanis Puch László volt MSZP képviselő testvérének nevezték Puch Józsefet, aki madocsai fideszes önkormányzati képviselő  Ez az igazi vadászbaleset. Talán a célzóvízzel lehetett a baj. Ami után nem kell jövedéki adót fizetni és ezért az unió bele is kötött a házi kisüstibe, de az egy másik történet.



Na, de vissza a trafikba, illetve a fővárosi nagycirkuszba! Miután kiderült a dohánymutyi, Orbán előállt a régi trükkel, amivel Tatán buzdította választási csalásra embereit:
"az ügyvédeim majd megvédenek oszt jó napot". Most is előhúzta varázskalapjából a jogászokat, akik hétfőn megfogalmazták, a padsorokban ülő társaik pedig megszavazták a „pofádat nem ütöd bele” törvényt.


Orbán torz gondolkodásmódjára jellemző az a héten történt eset, amikor Tarlós

főpolgárjenővel blicceltek buszoztak az Andrássy úton. A miniszterelnöknek ott megtetszett egy épület: „…az egy portugál kezében, azt vissza is akarnám szerezni amúgy!”. Mire Tarlós azt válaszolta, az nem olyan egyszerű, ehhez nem elég egy fővárosi rendelet, jogszabály kell. Orbán egyből rávágta: „kezdeményezzétek hogy legyen ilyen törvény, én csinálok egy ilyet!”.


Ez az ember nem viccel. Ha mégis, akkor van jó néhány ember, aki nem érti a viccet. Például azok, akik néhány héttel a kormányváltás után sietve vitték megtakarításaikat  osztrák és szlovák bankokba. Vajon miért?

Frissítés:

2013.05.04.


Péntek délelőtt Estorilban tartott előadást a magyar miniszterelnök a magyar–portugál–brazil üzleti fórumon, s mondandója közepén váratlanul az Andrássy úti Balettintézet épületét tulajdonló Aquapura Hotels vezetőihez fordult, és azt mondta: – Magyarországon piacgazdaság van, és jogállamiság. Magyarország az EU tagja, és minden téren betartja az unió alapelveit. Ennek jegyében kérem önöket, hogy sürgősen húzzanak el a Balettintézet épületéből, mert ha hazaértem, úgyis törvényben rúgom ki magukat.

2013.05.06.

A VI. kerületi önkormányzat megfogadja Orbán Viktor tanácsát, és törvényjavaslaton gondolkodik, amellyel újra állami kézbe lehetne venni az egykori balettintézetet. A miniszterelnök szemét szúró, évtizedek óta pusztuló Andrássy úti épület portugál befektetők tulajdonában van. A kerület szigorúan büntetné azokat a befektetőket, amelyek világörökségi területen lévő ingatlanokat hagynak üresen állni, ha pedig ez hatástalan lenne, az állam visszavehetné az épületeket.

 __________________________________
Fotók: nol.hu; kapcsolat.hu; facebook.com




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése