2013. május 2., csütörtök

Pilátus



És ezt így hogy?



Beszédkészségből elégtelen, leülhet. Tornóczky Anita önjelölt televíziós riporter, műsorvezető szájából esett ki ez a mondat. Kapott is érte eleget. De nem a felkészületlensége, hozzá nem értése, tapasztalatlansága volt a legnagyobb hibája. Nem bizony. Hanem az, hogy apuka lánya volt. Még ha csak nevelt is. Mármint az akkori miniszterelnöké.

Miért jutott ez eszembe? Mert az uralkodó miniszterelnöknek is van lánya. Több is. Egyikük, a Ráhel nevű szakdolgozata kategóriagyőztes lett a Magyar Turizmus Zrt. pályázatán. Gratulálok! Szegény fiatal mit fog ezért kapni az ellenzéktől! Előre sajnálom. Csak azért, mert hátrányos helyzetű családba született. Illetve akkor még nem volt az a család, csak 1998 óta. Ha olyan jó természete van, mint az apjának, akkor észre sem veszi majd a támadásokat. Megy előre, mint kés a vajban.

Bizonyára okos, képzett, tanult szakmájához értő hölgyről van szó. Ráadásul illemtudó is. Ezért a díj átvételekor megköszönte a
segítséget témavezetőjének, Dr. Nemes Andreának, a Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz és Jövőkutatás Tanszékének a docensének. Annak a Dr. Nemes Andreának, aki egyben a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának vezetője is. Aki Ráhel balszerencséjére a pályázatokat elbíráló szakmai zsűri tagja is volt.


Most idézek egy örökzöldet: "És ezt így hogy?"

Frissítés:

2013.05.02.

A konzulens ma cáfolta, hogy részt vett volna az Orbán lány pályázatának értékelésében, Ráhel ugyanakkor lemondott a pályázat elnyerésével járó bruttó hatvanezer forintos pénzjutalomról.


2013.05.04.

Egy mai rádióműsorból derült ki, hogy Orbán Ráhel nem adott be jelentkezést a pályázatra. Ez az igazi botrány, amikor egy oktató úgy akar jó pontot szerezni a hatalmasságnál, hogy az érintett tudta nélkül nevezi be a pályázó munkáját.



 __________________________________
Fotók: index.hu; hetivalasz.hu, most444.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése