2013. május 12., vasárnap

Bajnokcsapat



Hajrá Magyarok!



Nyolcadjára futott neki a Győri ETO kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája döntőjének. Az eddigi mérkőzéseken alulmaradtak, azaz ezüstérmesek lettek. Szombaton a norvég Larvik legyőzésével elérték a rég áhított célt, Európa legjobbjai lettek.


Meccs után a játékosok nyitott autókon érkeztek a Városháza elé, ahol ötezer szurkoló ünnepelte őket. Hamarosan újabb bajnoki címet könyvelhet el a város, ugyanis az ETO focicsapata meggyőzően vezeti a tabellát.


Ugyanezen a napon Orbán Viktor falujában, Felcsúton is bajnokcsapatnak örült a nép. Nem a miniszterelnök egykori csapata, a Felcsúti Egyetértés MGTSZ SE, hanem a Puskás Akadémia FC lett az NBII Nyugati-csoportjának bajnoka miután 2:0–ra legyőzte a Kaposvár II gárdáját csapatát. Rendkívüli esemény ez egy 1800 lelkes településen.

A falubeli nézők között szokás szerint ott szotyolázott Orbán is. Ősszel az NBI-es meccsekre nem lesz elég átsétálnia a szomszédban lévő házából, mivel a pálya nem alkalmas a magasabb kategóriájú mérkőzésekhez. Előrelátóan erről is gondoskodtak: Makovecz tervei alapján 3,5 milliárd forintból tavasszal elkészül a stadion.
Az már nem libalegelő lesz, hanem a FIFA legszigorúbb előírásainak is megfelelő létesítmény. Igaz, hogy csak 3500 néző befogadására alkalmas, de az NBI-ben az átlagos nézőszám 5-600 körüli.

A legközelebbi magyar-angol meccsen biztosan megtelik az új stadion. Senkinek ne legyen kétséges, hogy előbb-utóbb erre is sor kerül. Hacsak közbe nem szól a „libás” Bajnai. Mert a Varga Mihály által belengetett stadionépítési zárlatra főnöke, az egykori focista biztosan nem bólintana rá. Nem úgy, mint egykor Nyilasi Tibi.


Frissítés:
2013. 05. 13.

Harminc év után ismét bajnok az ETO! Vasárnap este 14 ezer néző tapsolt a Ferencvárost 1:0 -ra verő győri csapatnak. A szünetben köszöntötték a BL kupát nyert női kézilabdacsapatot és nem mellékesen Vincze Ottó a pályán kérte meg Görbicz Anita kezét és húzta újjára a gyűrűt.



__________________________________
Fotó: Zátonyi Gergely; kisalfold.hu, index.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése