2013. május 29., szerda

Kérész



Grafomán-e vagy? /bocs/




Kérészéletű kérésem van tisztelt blogolvasóimhoz. Nem is egy, hanem kettő. A kérészek rövid idő alatt szaporodnak. Ami nem igaz, csak a párosodás. A Tiszán hamarosan kezdődik a nász, hacsak a mostoha időjárás közbe nem szól.

Ezt a naplót (ami ugyan nem rólam, hanem a körülöttem történő eseményekről szól) egyedül írom. Számomra ez nem megterhelő -tévézés helyett jó szórakozás-, de szeretném színesíteni mások írásával is. Ha valaki kedvet érez ehhez, ne fogja vissza magát! Már csak azért is, mert egyre kevesebb időm jut erre, az olvasók pedig hiányolják az új bejegyzéseket.

Szeretném ha a blogot minél többen olvasnák! Ezzel kapcsolatos második kérészem :  ismerősöknek és ismeretleneknek, barátnak és ellenségnek egy ajánlás, link formájában küldjétek el Pelikán vízállásjelentését! Jó tudni, hogy nyakig vagyunk-e benne vagy csak bokáig!

Különösen most, amikor megszületett a javaslat, hogy az Európai Tanács vegye ki Magyarországot  a túlzott deficit-eljárás alól. Ezt mindenki sikerként könyveli, óriási örömünnepet rendez a kormány. Kolbászból
lesz a kerítés. Mi magunk vettük és neveltük a hízót, a szociális ravatalt is mi tartottuk a böllérasztalon, a kormány a mi zsírunkon sütötte a töpörtyűt és most felkínálja nekünk a sárban végigcibált kolbászt, nesze paraszt, fonj belőle kerítést! Ugye, Pelikán elvtárs erről tudna mit mesélni! Nem úgy, mint szegény Dezső...

A költségvetési egyensúly csak papíron létezik, amit 3 millió ember nyugdíj-megtakarításainak lenyúlásával, a hétköznapi fogyasztók által megfizetett nagyvállalati különadókkal, a szociális-, oktatási-  és egészségügyi-kiadások brutális megnyirbálásával és  drága hitelfelvételekkel értek el. 

Rajtunk csattan a nemzetiszínű ostor. A magyar ember hátából szíjat lehet hasítani -mint Orbán mondta-, csak nemzeti színű legyen! A legújabb reklámadónak nevezett katyvasznak is kettős célja van. Bevétel és piacszerzés. A mi érdekükben. A nemzet javára. Vagy inkább ahogy Dózsa György mondaná: kapára, kaszára! Tudom, most sokan folytatnák: az elnök f….ra.


Aki folytatni szeretné, erősen írhatnékja van,  kérem jelezze a gátőrnek (pelikanagator@gmail.com), aki egyedül
már nem képes megbirkózni a sok szabadságharcos rágcsálóval, amik tönkre teszik a töltést. A víz pedig jön. Vele együtt a hordalék, a sok uszadék és mocsok. Tegyünk ellene, ragadjunk billentyűzetet és süssük el a kezünkben lévő fegyvernek látszó trágyát!
__________________________________
Fotók: Pelikán; mon.hu, index.huforums.lotro.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése