2013. május 26., vasárnap

Gyereknap



Büfi




Ma nincs böfögés. Legfeljebb büfizés. Kicsit loptam a Wikipédiától:

Nemzetközi Gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, először Törökországban tartották meg 1920-ban. Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta hogy minden országban rendezzék meg az Egyetemes Gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről (?) és egymás közti megértésről (?), valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. 

Ez a nap egy ideje egybeesik a Hősök Napjával. Ezen a megemlékezésen mondta Boross volt miniszterelnök -ha valaki nem emlékezne rá, Hóbagolyként talán ismerősebb- megjegyezte: "jó lenne, ha a különböző gyermekprogramok mellett a gyermekeknek azt is megemlítenék, hogy ez a nap mást is jelent." Tehát a böfögés nem maradt el, de hogy szépen szóljon, még hozzátette: "a múlt összes következtetését úgy kell levonjuk, hogy előre lássunk". Kiemelte továbbá, hogy "sorsunk néha furcsán alakul Európában". Így fogalmazott: "Néha nem vagyunk kedvencek. Mintha bűneinket felszoroznák, és erényeinkről egy szó se esik".

Biztos vagyok benne, hogy ezekért a mondatokért egyetlen mai gyerek sem fog felnőttként virágot vinni Boross Péter sírjára!




Tamarának hívnak, 6 éves vagyok. A Mosolygó Óvoda Pillangó csoportjába járok és helikopter a jelem. Imádom az ovimat, mert itt kedves gyerekek vannak és van sok barátom...

__________________________________
Kép: lurkovilag.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése