2013. május 15., szerda

Igazítás




Gördülő átverés


A mai naptól pótjegyet kell váltani a gyors- és sebesvonatokra. Mindenkinek. Illetve szinte mindenkinek, mert a parlamenti képviselőknek nem. De a karonülő csecsemőknek -aki helyet sem foglal- épp úgy, mint a nyugdíjasoknak. Fizetni kell, nem is keveset.


A pótjegy díja 100 kilométeres távolságig 150 forint. A 100 kilométernél hosszabb utakra 20 kilométerenként emelkedik a felár. Egy 300 kilométeres utazás esetén 440 forint lesz.

"Fejleszteni, nem bezárni!" feliratú transzparensekkel tiltakoztak a fideszesek 2007-ben, amikor a Gyurcsány-kormány 33 vasútvonalon szüntette meg a személyszállítást. Elfogadhatatlan, a vidék végső elsorvasztásra tett kísérletnek nevezték. Orbán komája, Gaskó István a
gördülősztrájk feltalálója meg is bénította a fél országot.

Aztán hogy, hogy nem, a fülkékben úgy szavaztak az emberek, hogy jöjjenek azok, akik visszaállítják a bezárt szárnyvonalakat. A Fidesz jött, de a megszüntetett vasútvonalaknak csak negyedét helyezték újra forgalomba. Viszont 2012 áprilisában

egy tollvonással szüntettek meg 410 vonat- és 30 buszjáratot. Az illetékes államtitkár szerint szó sincs vonalbezárásról, sokkal inkább az utaslétszámhoz igazítják a járatokat. Igazítják.


Nem ártana a zakót is hozzáigazítani néhány fidesznyikre, a szájuk méretéről nem is beszélve!
_________________________________
Fotók: maszol.ro; madeinvicc.hu; kormany.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése