2013. május 8., szerda

Vérszívók




Kübekházi moszkítók


Kübekházán a polgárjenőt polgármestert csípik a szúnyogok. De annyira, hogy egyenesen Orbánhoz fordult segítségért! Azért ez szép. Tudja ki az úr a házban. Illetve háziúr a hazában. Aki kézben tartja a gyeplőt és az ostort.


Igaz, nem a második legfőméltóságúbbnál kezdte a tarhálást. Előbb a katasztrófavédelemhez fordult. Nyilván úgy gondolta, hogy felajánl nekik egy kis népszerűsködési lehetőséget. Ha már a tavaszi havazás hülyét csinált belőlük, legalább egy kis szúnyogcsapkodással növelhetik az ázsiójukat. Talán nincs elég "M-zárolt" légycsapó vagy chemotox a raktárakban, de a hívó szóra nem jöttek.

Pedig elég súlyos a helyzet, ugyanis mint Molnár Róbert elmondta: "a szülők nem tudják kiengedni a gyerekeket az épületekből". Szerintem úgy értette, hogy nem szívesen engednék őket a szabadba. Vagy elromlott a zár? Mert akkor lakatost kell hívni!


A falu vezetője eredménytelenül kérte a térség országgyűlési képviselőjének, a kormánymegbízottnak, a Belügyminisztérium államtitkárának a segítségét, hogy űzzék el a szúnyogokat.

Javaslom a polgármesternek, hogy söprögessen a saját háza táján és ne a legfőbb hadúrtól várjon segítséget a szúnyogok elleni háborúhoz! Söprögessen és nézze meg, hogy elfolyik-e a víz az utcai árkokból?!


A település központjában lévő hangulatos tó is kiváló szaporodóhelye a vérszívóknak. Nyilván nem azt kellene lecsapolni! Inkább a falu határában álló belvizet, amit nem a liberális európai parlamenti képviselők hordták össze vödörrel.


Ha most az olvasó azt gondolná, hogy valami ostoba ember vezeti a községet, akkor nagyon téved. Nem azért nevezik operettfalunak Kübekházát, amiért Magyarországot. Itt nem pávatáncot járnak a színpadon. Közel másfél évtizede neves művészek növelik fesztivál tekintélyét. Az ő kezükbe mégsem adhatnak szerszámot vagy légycsapót. A közönségébe sem. Orbánra vár a személyre szabott feladat! Good job, prime minister!


__________________________________
Fotó: delmagyar.hu; vimeo.com; goodnews.hu; varanus.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése