2013. május 11., szombat

Megbélyegezve



Példakép



Újult erővel komenistáznak a fideszes fiúk pártvezetők. Kövér odáig ment, hogy a parlamentből is kitiltaná őket. Teszik ezt annak ellenére -vagy éppen azért- hogy MSZMP-s családban nevelkedtek. Orbán és Kövér apja is párttitkár volt, de a legények sem egyszerű KISZ tagok, hanem a Kommunista Ifjúsági Szövetség helyi szervezeteinek vezetői voltak. Kommunisták. 

Talán nosztalgiából, netán a baltás-gyilkossal kötött megállapodás részeként vagy szimpla seggnyalásból, de hogy nem véletlenül adott ki a Magyar Posta egy volt KGB vezetőről emlékbélyeget, az biztos. Az sem kizárt, hogy a kölcsönösség jegyében Bakuban is kiadtak egy bélyeget az 50 éves Orbán Viktátorról?


Emlékbélyeg a 90 éves Gejdar Alijevről. Ő az azerbajdzsáni  KGB, majd a párt első számú vezetője volt. A Szovjetunió szétesése után puccsal szerezte meg a

hatalmat, így lett Azerbejdzsán elnöke és despota uralkodója. Később fiának adta át a hatalmat. Hát kell ennél többet tenni, hogy magyarok nyalják a hátsóját a bélyegen?


Fiánál, Illjam Alijevnél, a jelenlegi uralkodónál Orbán rövid időn belül kétszer is vendégeskedett. Talán a muzulmán ország számára annyira óhajtott elnöki kormányzására volt kíváncsi, ugyanis az állam formája elnöki köztársaság. Mint hazánké, ha papíron még nem is az szerepel, de az egyszemélyes elnöki kormányzás már három éve megvalósult.

Ha valaki Örményországba szándékozik levelet küldeni, vigyázzon nehogy alijeves bélyeget ragasszon rá! Feltéve hogy ragad, nem úgy a Rákosi bélyeg:

Rákosi meghallotta, hogy az őt ábrázoló bélyeg rossz minőségben készült, ugyanis nem ragad. A pártfőtitkár nem hiszi el, hogy már bélyeget sem tudunk megfelelő minőségben gyártani. Szabotázst emleget, de mielőtt magához rendelné a felelősöket, gondolta lemegy a sarki postára, és személyesen ellenőrzi a hír valódiságát. Beáll a sorba. Természetesen azonnal felismerik. Rögtön az ablakhoz engedik. Kér egy bélyeget, és megkérdezi a körülötte állókat, hogy tényleg nem ragad-e a bélyeg. Az emberek váltig bizonygatják, hogy bizony nem ragad. Rákosi ráköp a kapott bélyegre, és a borítékra ragasztja. Egyből odaragad. Erre megszólal a mellette álló atyafi:  Ja, ha arra az oldalára köpünk! 
__________________________________
Fotó: hvg.hu, index.hu, belyegvilag.net, Magyar Posta



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése