2013. május 24., péntek

Zsuzsi



Kattognak a kerekek


A Zsuzsi domborít. Büszke magára, de nagyon. Lehet is, mert sokba került. A mi pénzünkből. Na meg a labancokéból, a balga belgákéból és a többi pénzét szóró bolond európai polgáréból. 

Zsuzsi nem zakatol, csak piheg a végállomáson. Ott, ahol egy éve nagy csinnadrattával adták át a 400 millió forintból készült épületegyüttest.

Nagy Attila, a Debreceni Közlekedési Vállalat vezérigazgatója akkor így fogalmazott: „a Zsuzsi vasút utóbbi száz évének egyik legjelentősebb beruházásának a végét ünnepelhetjük így együtt, közösen”. A Zsuzsi Erdei Vasút Kft. szerint az új állomásépület „nem csupán állomás, hanem turisztikai információs központ is, 60 fős konferenciateremmel, kilátóval, csillagvizsgálóval, a Természet Házával!


Hajdúságban nem ritkák az ilyen látványos ünneplések, amik egy-egy beruházás átadásával járnak. Hasonló Patyomkin
történet a Hortobágyi Csárda átadása is 2011-ben.  Fazekas miniszter avatóbeszéde és szalagátvágása csak szemfényvesztés volt, ugyanis a vendéglő nem üzemelt és a díszvendégeknek föltálalt ételeket egy debreceni étteremben főzték.

Elment ez a vonat, Zsuzska! Ugyanis a debreceni önkormányzat az átadás után azt állította, hogy a Természet Háza „100 százalékban elkészült határidőre és a műszaki átadás 2012. július 5-én lezárult, ezt követően sor került az épület
berendezésére is”. Viszont az intézmény azóta is zárva van. Nem kicsit, nagyon! Az épület üres, berendezve sincs. A külső faburkolat láthatóan rohad, mállik, a belső térben több helyen is beázás nyoma látható.

Ki a felelős mindezért? Nem más, mint a projekt megálmodója és lebonyolítója a
Debrecen önkormányzata. Rossz nyelvek hogy is nevezik a polgármestert? Mr. 20% amit a WikiLeaks szerint alpolgármestere is megerősített.

Csokonai Vitéz Mihály - SzegényZsuzsi a táborozáskor: „Estve jött a parancsolat
Viola-szín pecsét alatt”…    …Minden stimmel, kivéve a pecsét színét. Magyarország megújul. Kár, hogy előbb egy kicsinykét "tönkre megyen", elenyészik. 
_________________________________
Fotók: geocaching.hu; hortobagy.eu; varanus.blog.hu
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése