2013. június 22., szombat

Unortodox




Orbán már szégyelli

jobbkezének szavait




„A kormány a megszorítások helyett a gazdaság megújítását választotta – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken egy Budapesti sajtótájékoztatón.
A kormányfő hangsúlyozta: a kabinet politikájának fontos eleme a megszorítások elutasítása, mert ezekkel nem lehet rendbe tenni a gazdaságot – ebben a szakszervezetekkel is egyetértés van.

Mindezt négy nappal azután mondta, hogy Varga Mihály újabb megszorító csomagot jelentett be. Három év alatt immár a hetedik megszorító csomagot hozta össze az Orbán-kormány.

Orbán azt is elmondta, hogy Magyarországon érdekes gazdaságszervezési folyamat zajlik, „amit a világon nagyon sok helyen kicsit lekezelő módon unortodoxnak minősítenek”, holott közelebb járnának az igazsághoz, ha inkább innovatívnak neveznék, hiszen számos újítást tartalmaz. 

Az unortodoxia azonban egyáltalán nem a magyar sikereket irigylő világ pejoratív szóhasználata. A kifejezést Matolcsy György gazdasági miniszterként alkalmazta gazdaságpolitikájának leírására, és Orbán Viktor is büszkén használta.


Az írás a 168 óra cikkének kivonata.

__________________________________ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése