2013. június 7., péntek

Árvizelés



Jön a víz!

Az áradással együtt
folyamatosan frissítve



A kormányszóvivő arra hívta fel a figyelmet, hogy a védekezésben résztvevők és az irányítók arra kérik a rémhírterjesztőket, tiszteljék meg őket azzal, hogy munkájukat nem nehezítik. Ezért csak szószerinti idézetet tesz közzé a gátőr is:




"Az állomány ebben a pillanatban a vacsorát hajtja végre" - jelenti Szabó őrnagy a miniszterelnöknek.

A munkának a lényege, hogy minél több homokzsákot megtöltsenek – mondja a kék terepruhában feszítő katasztrófavédelmi főigazgató Bakondi György egy kék sátorban. Először hangzik el a szájából a "lokalizációs töltés" kifejezés.

Orbán veszélyes szakaszokat néz a térképen, majd Bakondira pillant, aki szakértően bólogat. Öblözet, mondja OV.

–Mennyi ez még? – kérdi Orbán Bakondit.
–Már hogy értve? – kérdez vissza a tábornok. – Időben?
–Amíg fel fog jönni – mutat a Duna felé Orbán.
–Erre még nem hogy még egyszer ennyi, hanem még... próbálja magyarázni a    helyzetet egy szakember külsejű férfi, de Orbán Bakonditól várja a választ:
–Mennyi a víz? Szerinted mennyire jön még föl? Másfél méter?
–Onnan? Igen! – feleli Bakondi.

"Föltesszük a világhálóra ezt a térképet, amit a kezemben tartok. Ez pontosan bejelöli azokat a pontokat, ahol védekezés folyik. Katasztrófavédelmi bükkfanyelven beavatkozási helyeknek nevezik…"  mondta a mini szterelnök mai sajtótájékoztatóján.


A Fővárosi Vízművek szerint nagyon kicsi a valószínűsége, hogy a 120 milliárdos beruházással 2010-ben megépített Csepeli Központi Szennyvíztisztító alacsonyra épített csatornáin visszaduzzad a Duna vize, és nem engedi kifolyni a tisztított vizet.


Ebben az esetben le kell állítani a szennyvíztisztító telepet, hogy a megrongálódást elkerüljék és a ferencvárosi átemelőtelepnél biológiai tisztítás nélkül engedik a Dunába a szennyvizet. Szar ügy.

Frissítés
2013. 06. 08.

Az Orbánról készült gumicsizmás, intézkedős képek tömege már az egyik nagy német újságnak is szemet szúrt: a Frankfurter Allgemeine Zeitung pénteki száma szerint a magyar miniszterelnök túlbuzgón mozgósít az árvíz ellen.
Orbán Viktor 22 Facebook-posztban számolt be péntek éjjelig az árvízi eseményekről, ezek zöme saját tartalom, látogatások, sajtótájékoztatók, saját videók és képek.

2013. 06. 08.

Orbán Viktor régebben a krízisek, a katasztrófák mestere volt. Tudta, hogyan kell tőkét kovácsolni egy kis válságból. Szerintünk már nem tudja. Majd tizenöt éve történt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az akkori tiszai árvízzel adta el a kormánya által bevezetett megszorításokat. Olyan ügyesen csinálta, hogy a többségnek fel sem tűnt az, hogy a költségvetési nadrágszíj-húzások döntő többségének semmi köze az árvízhez. 
A miniszterelnökről már viszonylag kevés ember asszociál a fiatalos tetterőre, és lényegesen többen az enyhén leereszkedő, kioktató földesuras tempóra. A mostani képek pedig tökéletesen alkalmasak az utóbbi benyomások megerősítésére. A Véleményvezér szerint ez nem Orbán Viktor árvize lesz.



2013. 06. 08.


Orbán mai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „egy törvénysértés, egy lopás történt kisebb mértékre. Az elkövetőt azt lefogtuk. Két rémhírterjesztést kellett megakadályoznunk, ott is mind a két személyt lefogtuk, nagy valószínűséggel egyébként elmebetegekről van szó”.
Milyen ország az, ahol csak felemás  gumicsizma jut  a kormányfőnek?

2013. 06. 08.

Egy hozzászóló az  Indexről:

"Ma próbáltam önkénteskedni, elmentem három barátommal Leányfalura előzetes egyeztetést követően (önkormányzati hivatalt hívtam). Amikor megérkeztünk, 15 perc várakozás után egy ember elirányított egy helyre egy 5-6 autóból álló csoportot, 5 perc után kiderült, rossz helyre. Másik irányba vissza, kiszáll mindenki, valamiért szalad előre az „irányító", nem értjük miért, 20 másodperc múlva eltűnik. Útközben nagy dugóba botlunk, ismerős (BM-es szervezésben indultak busszal segíteni) azt mondja, nincs lapát már, nincs mivel dolgozni. Elindulunk haza, visszafele az út mellett ledobva egy kupacba, gazdátlanul hever vagy 25 lapát, sehol senki. Hát, megpróbáltuk..."

2013. 06. 08.


Te jó ég!

Orbán ma a gáton valakinek utasítást ad telefonon, mint ezen a videón látható:


„Mondja meg neki, hogy közvetlenül a Bakondi tábornokot kell tájékoztatni minden jelenségről és magának meg azt mondom, hogy semmilyen levonulás meg vízkiengedési utasítás nem hajtható végre, csak akkor ha Bakondi úr vagy én mondom."




Ezek szerint vészhelyzetben egy felelős vízügyi szakember saját hatáskörben nem intézkedhet, engedélyt kell kérnie a jogász végzettségű mini szterelnöktől? Illetve az egykori határőr Bakonditól?

Orbán addig páváskodik a töltésen, amíg valahol komolyabb gátszakadás nem lesz. Utána lelép és vigye el a balhét a katasztrofális beosztott. Meg annak a beosztottja. Na meg a beosztott beosztottja, mert végül ő lesz a hibás.

2013. 06. 08.

Facebook hozzászólások Orbán oldaláról:

Belegondolni is rossz, mi lett volna az előző kormányok idején, ha akkor jön ez a rengeteg víz! Sok erőt kívánok a munkához és kitartást az ellenzékiekkel szemben.
Istenem, adj neki erőt!

Ki tudja, mióta nem pihente ki magát! Kérlek, Istenem, frissítsd fel, töltsd fel erővel! Még holnap meg holnapután meg azután is szükségünk lesz rá!

Köszönöm Istenem, hogy olyan embert adtál nekünk Miniszterelnöknek, akiben bízunk, akinek mindig, minden helyzetben helyén van a szíve és az esze.

2013. 06. 09.

Külföldi sajtóvisszhang

Le Monde

"Orbán ezzel a fokozott jelenléttel szeretné feledtetni a hatalmas felfordulást, amikor is két éjszakán át a gépkocsijukban hagyták az autósokat a téli erős havazás idején, amikor még a szomszédos Ausztria segítségét is kérni kellett". A lap beszámolt az első és egyetlen mobilgátról is Szentendrénél, amelynek 1,3 milliárd forintos teljes összköltségét az Európai Unió finanszírozta. 

A magyarok félreteszik nézetkülönbségeiket, és együtt futnak versenyt az idővel, hogy megvédjék Budapestet és az ország más területeit az árvíztől - idézte az AFP magyarországi riportját a France 24 francia hírtévé internetes változata. A budapesti Római-parton romák és a nyíltan antiszemita Jobbikhoz köthető, betiltott Magyar Gárda utódszervezetének, a Magyar Nemzeti Gárdának a tagjai együtt töltötték a homokzsákokat.




2013. 06. 09.

"Teljes szívemből köszönöm mind a magam, mind a Magyar Honvédség tényleges és tartalékos katonái nevében a felénk áradó szeretetet, segítséget és biztatást. Édes Hazánk most is és mindenkor számíthat ránk! Tartjuk a gátakat minden erőnkkel. „Csapataink harcban állnak, a Kormány a helyén van”. Hála legyen Istennek a sosem tapasztalt nemzeti összefogásért!
Hajrá Magyarország, Hajrá magyarok!"

Ezeket a cirkalmas mondatokat nem egy elmebeteg mondta ám. Á, dehogy! Nem is Nagy Imre 1956-ban. Ő ebből a gyalázatból egy mondatért felelős. Hende hadügyminiszter (mert az ilyen ember nem honvéd) viszont az ország biztonságáért. Úgy érzem, van miért aggódnunk!

2013. 06. 15.

Hangyairtás


Áll a vártán erősen, magabiztosan. Feltűnően jól áll neki ez a szerep. Ugyanolyan jól,mint annak idején a fiatal demokratáé, aki talán akkor még megállt volna a Duna egy pontján, és addig lapátolta volna a homokot, amíg össze nem rogy, vagy a fiatal demokratáé, aki felszólította volna a kormányfőt, hogy ne tetszelegjen már, eredjen inkább dolgozni. De mi van akkor, ha ez nem is szerep? Ha a miniszterelnök valóban ilyen. Hátha valóban ez ő maga, a focista, aki nem adja le a labdát, hanem végig akarja vinni a pályán, aki a legszívesebben bedobná magának, és levenné, majd szöktetné és kicselezné magát, aztán beadna és óraműpontossággal érkezne, és még be is fejelné. Hátha tényleg ebben érzi magát a legjobban, hiszen ez a valódi énje, ez a megyek, intézkedem, ott vagyok, buzdítok, megemelek egy zsákot, lelkesítek, fényképezkedem veletek. Hátha: ez ő, a valódi ő. És ha ő ez, akkor ez a rendszere is, és erre épül minden elemében. Mindenkinek megvan a maga szerepe, ki ás, ki zsákot cipel, ki gátat emel, ki szurkol, ki evez neki.

__________________________________
Fotók: hvg.hu; enviroduna.hu; facebook.com; pelikán; varanus.blog.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése