2013. június 15., szombat

Piros



Érik a gyümölcs





Most nekünk van igazunk. Tetszik érteni??? Mert nekünk van egy államférfink, olyan, aki minden száz évben terem egyszer. Mármint Európában! Aki távlatokban gondolkodik. Aki érti a helyzetet minimum egy emberöltőre előre…


…Hogy merészelnek minket kioktatni demokráciából, mikor nekünk, magyaroknak köszönhetik az újra egyesítést?!? Ha mi akkor nem bontjuk meg a vasfüggönyt, miről beszélnénk most, kedves Merkel asszony?!? -írta Dunst Eszter a Polgárportálon.


Halvány dunsztja sincs arról ennek a nőnek arról, hogy két egykori kommunista, Németh és Horn vállalta a határnyitás kockázatát amit az évfordulókon nekik köszönnek meg a németek. 

A levél írója alelnöke annak a  Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesületnek, amelyiknek költségtérítésre jogosult  tisztségviselője Gipsz Jakab, Iksz Ipszilon, Piros Arany és Hát Izsák. Ez nem áprilisi tréfa, így szerepel a bíróságnak benyújtott éves elszámolásban. 

A tavalyin, ami még nullás, az idei viszont már hétnullás, ugyanis több mint 20 millió forintot kaptak a Nemzeti Együttműködési Alapból, miközben az 1992 óta működő MONA csak félmillió forintot, sok más nőszervezet pedig egy fillért sem. A támogatásokról döntő NEA elnöke az a Csizmadia László (CÖF) aki, a kormány melletti demonstrációkat is szervezi.

Téved, aki pénztalicskázásra vagy fideszmutyira gondol. Ugyanis a pályázatírást segítő nonprofit kft. honlapjáról tölthető le a közhasznúsági jelentés mintája, amiben a fenti fantázianevek szerepelnek.
Rozika néni dalban mondja el a nem túl bonyolult konstrukció lényegét: „a pénztárcámban de nincsen pénzem, csuhajla, ha nincs pénzem, majd lesz pénzem, Orbán Viktor majd ád nékem”.

Mire költi az állami támogatást, azaz a mi pénzünket ez a nővédő szervezet? Arra, hogy üzemelteti azt a Polgárportál, ahonnan e nyitó idézet is származik. Ott csak Orbánról és kormányáról dicshimnuszokat zengenek, míg az ellenzéket és az Uniót patás ördögként kezelik.  


Ez a pénzosztási gyakorlat egyre általánosabb. A sok közül egy példa, hogy egymás után kapja az állami segítséget Takács Gábor miskolci fideszes
önkormányzati képviselő cége és családja. A múlt héten családi vállalkozásuk, a New Man Kft. kapott 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatán. Tavaly több mint 61 millió forintot nyertek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán nagyszabású telephelyfejlesztésre. Hiába, pályázni tudni kell! Tudnak is, mert a  politikus felesége,  testvére és anyósa összesen 12 dohánykoncesszióhoz jutott a városban.

Tovább is van, mondjam még?


Az államhoz került általános és középiskolákat fenntartó KLIK (két kával az igazi) közbeszerzésen keresett szállítót a több százezer gyermek zöldség és gyümölcs ellátására. A Közbeszerzési Értesítőben június 10-én, a jelentkezési határidő pedig már június 13-án járt volna le.
Nem véletlen, hogy tavasszal már létre is jött egy kiskőrösi székhelyű Magyar Iskolagyümölcs Kft. nevű cég, 2013. május 8-án jegyezte be a cégbíróság. Főtevékenysége a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem, tagja a tabdi Interfruct TÉSZ Kft. és a pusztaottlakai Paprikakert TÉSZ Kft. ahol Simonka György fideszes polgármester, országgyűlési képviselő is érdekelt.  

Pályázati elvárás volt például, hogy a részvételre jelentkező az elmúlt 3 évben teljesítsen 1 darab, legalább 22 millió(!) forint értékű zöldség-gyümölcs promócióra vonatkozó szerződést. Milyen véletlen, hogy épp ennyit költött nemrégiben a Simonka által vezetett Magyar Dinnyeszövetség. Amikor mindez nyilvánosságra került, a Klebelsberg Központ a botránytól tartva visszavonta 9 milliárdos közbeszerzését.

Tovább is van, mondjam még?

Frissítés:

2013.06.17.


900 milliós lehúzás

"Az új kft. pedig levelet írt a beszállítóknak, hogy ettől az új helyzettől ne ijedjenek meg, ezután is mehet a konyhákra az áru, csak a bevételből 10 százalék jár nekik mint a közbeszerzési pályázat majdani nyerteseinek. Nem gyümölcsért kell fizetni, hanem a jogért, hogy a szállítók placcon maradhassanak. A közbeszerzési akció hároméves időszakra vélelmezett bruttó árbevétele legalább 9 milliárd forint, a percent tehát 900 millió forint."

_____________________________________________________________
Fotók: revolucio.blogin.hu; http://vasfuggony.info; napi.hu; miskolc.hu; vallalkozoinegyed.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése