2013. június 14., péntek

Fejetlenség




Ráfaragtak?



A Kommunista Kereszténydemokrata Ifjúsági Szövetség és a KDNP 2012-ben határozta el, hogy emlékművet állít Mindszenty József születésének 120. évfordulójára. Ez félig-meddig sikerült is.

Ugyanis ma nincs semmilyen évforduló, mivel 1892. március 29-én született Péhm Józsefként a későbbi hercegprímás. Viszont most készült el a szoborral Kontur András, most kell avatni. Most kell avatni? Néhány napig várhattak volna, mert az ünnepség után a szobrász magával vitte Mindszenty fejét. Biztosan nem azért, mert nem fizette ki a megrendelő, hanem még van rajta faragnivaló. Akár a gránitszilárdságú alaptörvényen.


Az avatáson részt vettek országgyűlési képviselők, egyházi méltóságok, államtitkárok, Bíró tábori püspök meg is áldotta a főpap emlékhelyét. A szoboravatón Kövér László, az országgyűlés (Bajorországban nem kívánatos) elnöke ismét úgy beszélt, mint hajdan a külvárosi kocsisok. Netán ettől károsodott a szobor feje? Ha a szoboré nem is, azért néhány jóérzésű magyar emberé biztosan.



"A magyar állam szétzilálása, eladósítása, idegen érdekeknek való kiszolgáltatása, a magyar nemzet megbélyegzése, megalázása, tagjainak egymással szembe uszítása, a magyar társadalom kifosztása, szellemi-erkölcsi lealacsonyítása változatlanul a rendszerváltozás utáni úgynevezett baloldali politika sajátja." 


Frissítés:

2013.06.15.

A NOL szerkesztőségének is bekattant agyanaz a cím, mint a gátőrnek: "Fejetlenül"

"Az egyik megemlékező idézte Mindszenty sírfeliratát: az élet megalázta, a halál felmagasztalta. Most sikerült megalázni halála után is. Úgy állt ott fejetlenül a téren, mintha Iksz Ipszilon szobra lenne. Ezt még a gyűlölt kommunistáktól sem kapta volna Mindszenty, nemhogy egy vallottan keresztény kurzustól."
_________________________________
Fotók: iksz.net; index.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése