2013. június 27., csütörtök

Nyulak szigete


  
Szigeti veszedelem



Áder hiába küldte vissza megfontolásra a Navracsics kezdeményezte törvényt, ami a Margitsziget lenyúlásáról rendelkezik, mert az országgyűlés szerdán változatlan tartalommal megszavazta. 

Az egyetlen szocialista vezetésű önkormányzattól, a XIII. kerülettől vették el az irányítás jogát. A tulajdonjog ugyanis eddig is a fővárosé volt.


A terület kiemelt turisztikai jelentőségével és egyedi fejlesztési koncepcióval magyarázzák a döntést. Csakhogy előbb a Várnegyedet, a Hősök terét és a Kossuth teret (ami hamarosan a Nemzet Főtere névre változik) kellett volna annektálni. Támogatást, ésszerű terveket örömmel fogadott volna a Tóth József vezette kerület is. Erre irányuló összeg egyébként sem szerepel a főváros költségvetésében, tehát itt valami más van a háttérben.

Nem lepődnék meg, ha a választások után az új Fidesz-kormány újraosztaná a nagyhirtelen betiltott szerencsejáték kártyát és a haverok kaszinóvárost építenének a szigeten. Természetesen golfpályákkal. Páratlan páros.

A szökőkutat a XIII. kerület felújítatta, ismét spriccel és muzsikál. Az ünnepélyes átadáson Orbán is ott lesz, ezúttal nem felemás árvízi csizmájában
A kerület hatvan éve nem fejleszt a Margitszigeten. Ötéves voltam, amikor először kivittek a zenélő kúthoz, mondták,
hogy zenélni fog, sírva fakadtam, mert nem zenélt, és ez azóta is így van" – mondta nemrég Tarlós. Hamarosan nagy fejlesztések lesznek és mi fakadhatunk sírva!
______________________________________
Fotók: hirextra.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése