2013. június 3., hétfő

Agymosás




Talpasok dala



Szeretem az ilyen alulról jövő kezdeményezéseket, mint a nemzeti összeizélés dala. Mert ennél lejjebb már nincs is. A közigazgatási minisztériumban valaki nagyon megdolgozik a pénzéért, az biztos. De nem elég egy jó ötlet, azt át is kell vinni a sok bürokratán. Ezúttal sikerült.

A fidesz vezérkart sem kellett sokáig győzködni (egy Győzőt pedig nem könnyű), hiszen az 1996 óta megosztó, gyűlöletkeltő politikát folytató pártnak ez a legjobb választási fogása. Ismerős az „Egy a zászló, egy a tábor” vezényszó? Egy táborba terelni az embereket, hadd érezzék az akol melegét, a betagozódást, a sok együtt dobbanó koreai magyar szívet!



Ezt az arcátlan kormányt az sem zavarja, hogy 23 éve ők voltak azok, akik beintettek „trianonnak”. Nem kicsit, nagyon!


1990. június 4-én az Országgyűlés elnöke, Szabad György a 70 éves trianoni évfordulóra emlékezve egyperces néma felállással kívánt tisztelegni. A liberális  Fidesz tiltakozásul kivonult a teremből.




Szeretném én látni azt a barackfát, ami alatt mindenki táncol. Miközben talpaink egymásra lépnek. Vannak olyan alacsony emberek, akik bizony táncolhatnak az amúgy törpe méretű barackfa alatt is. A szövegíró biztosan betegség miatt hiányzott az iskolából, amikor környezetismeret órán a gyümölcsfákról tanultak a többiek. A szövegértelmezést bízzuk szakemberekre, a nyest.hu ezt meg is tette.


A magyarok többsége talán szívesebben énekelné Para-Kovács Imre átköltését, ha nem érezné a diktatúra szelének félelmét:


"Álmodtam egy barackfáról
Kár, hogy ez egy munkatábor
Álmodtam egy barackfáról
Nem erről a szar országról"



Frissítés:


2013.06.04.


A Fidesz szóvivője, Hoppál Péter egyházzenésza "Forradalom bölcsője" emlékérme és Johnson City kulcsának büszke tulajdonosa szerint 2010-ben az emberek arról döntöttek, hogy azok, akik „békétlenséget okoztak magyar és magyar között, akik 2004-ben csúfos módon elárulták a határon túlra űzött magyarokat", azok a továbbiakban ne nyilvánítsanak véleményt és ne vegyenek részt a politikai vezetésben. 

Hát ennyit a képmutató barackfás tahó kormánypropagandáról. A sok kiscsákó legalább örül, hogy tanítás helyett énekóra van. Feltéve, hogy nem tanítási időn túl kellett emiatt az iskolában maradniuk vagy visszamenniük.


____________________

Fotók: parameter.sk;  wayofnightlights.blogspot.com ; nemzetiosszetartozas.kormany.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése