2015. január 28., szerda

Orbántours





Idegenvezető




Gomperz Tamás írása a hvg.hu-ról:


Hi, friends, mindenki itt van? Akkor induljunk. Első állomásunk a Parlament. Ez egy nagy és régi épület. A Papám is ott dolgozik. De ezt már biztos említettem. Ő Európa erős embere. Ígyhívja őt a független magyar sajtó. Szerintem találó. Daddy is very strong.
Ez a Kossuth tér. A Papám újíttatta fel ilyen szépen. Hogy az a csoportosulás mi ott?
Nyilván az őrült Gyurcsány ellen tüntetnek még mindig. You see, nálunk erős a demokrácia. Ő a legnagyobb böszme a magyar történelemben, de elcseszte, a Papám legyőzte őt fényes nappal és diadallal. Milyen szobor? Oh, no, Archibald, az nem a Papa, az Kossuth, egy másik nagy vezető.


Na, de lépjünk be. Ez a gyönyörű ház gótikus stílusban épült valamikor a 19. század végén, még a liftek is gótikusak benne. Ilyen nálatok sincs, Maximilien, n'est-ce pas? Ez a díszlépcső. A Papám itt fogadja a külföldi vezetőket. Azeriek, kazahok, törökök – sok sztárország jön hozzánk. Nahát, itt egy kiadvány, biztosan a legutóbbi eseményről maradt itt. 2012, hmm, újabban valószínűleg másik főlépcsőt használnak. Never mind.
Huh, fel is értünk. Mennyi lépcső. Ez a kupolacsarnok. Ott láthattok egy igazán értékes alkotást. Minden magyar ismeri, az egy szimbólum. Csodálatos megmunkálás, különlegesen drága anyagok, lenyűgöző! Ne érintsd meg, Irina, please, Árpi nem bírja, ha a táskájához hozzányúlnak. Tudom, hogy imádod a Guccit, a délutáni kulturális program keretében elugrunk az Andrássy útra is.
Hogy a vitrinben az mi? Ja, a korona. Not bad. Egy alkalommal a Papa, el ne mondjátok senkinek, szóval jól állt neki nagyon. Gyertek, mutatok valamit. Ez itt a Duna, a túloldalon az a királyi vár. Még nagyobb és még régibb. Pár év múlva oda jöttök látogatóba. Na, menjünk tovább. Az ülésterem következik.
Be careful! Ha láttok a folyóson furcsa embereket, ne menjetek hozzájuk túl közel és ne etessétek őket. Azok kormánypárti képviselők lesznek. A Papám elég jól beidomította őket, de esetleg bevándorlónak néznek titeket, és akkor megvadulnak. Maradjatok egymás mellett szorosan.
Áh, máris itt jön egy, őt ismerem, ő egy rendes srác, nagyon híres és nagyon népszerű.
Tőle nem kell félni, de a biztonság kedvéért tegyétek a belső zsebetekbe a pénztárcátokat. Sure, ami sure.
Hello Tóni, ők az osztálytársaim, nem, nem akarnak fél áron házat venni a Belvárosban. Negyed áron? Jó, majd az ebédnél megkérdezem. Persze, a Design Terminálban, odaugorhatsz nyugodtan, lehet, hogy a gazpromos igazgatóhelyettes fiát érdekli egy letelepedési kötvény.
És megérkeztünk, ez a dolgozószoba. Ha felnéztek a falra, az ott egy Munkácsy, you know. Íme, az íróasztala, számítógépet nem használ. Csak a legfontosabb emlékeit őrzi itt. Igen, ez én vagyok a férjemmel és a traktor. Ez pedig a Papám Ronaldo mellett. Holnap a stadionját is megmutatom.
Már jön is. Nyugi. He is cool. Nem kell megcsókolnotok a kezét.
Szia Papa! Ők a barátaim. Nem, köszönjük, nem ülünk le, mi mindannyian a saját lábunkon állunk.


FRISSÍTÉS

Pelikán a szerző fantáziájának tudta be a fenti írást. Mint kiderült, a valóság volt a múzsája, ahogy a 444.hu beszámol a kirándulásról:

A különböző nemzetiségű diákokból álló csoport tagjai a Facebookon is dokumentálták a látogatást, az ott publikált képekből pedig kiderül, hogy december 22-én egészen különleges bánásmódban volt részük – például maga Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta őket.

“a szóban forgó diákcsoport hivatalos úton, a szokott eljárásrendben megkereste az Országgyűlés Hivatalát, hogy megtekinthessék a parlament épületét illetve a koronát. Mivel a miniszterelnök abban az időben éppen az irodájában dolgozott, rövid időre csatlakozott a csoporthoz.”
________________________________________________________________________
Forrás: hvg.hu  Fotó: nol.hu; shalom.blog.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése