2015. január 16., péntek

Mi a FIFA



Elnökválasztás

A nyáron elnökválasztást tartanak a FIFA-nál. A jelenlegi ellenszenves elnök elindul újra a posztért, de nekünk van egy sokkal jobb ellenszenves jelöltünk, aki hazai pályán már bizonyított. Ő Európa erős embere, a magyar labdarúgás futballokos felvirágoztatója, aki már most többször tartózkodik Svájcban, mint a katari sejk könyvelője. - írja Gomperz Tamás a hvg.hu-n.
Íme 10 érv, miért ő az ideális választás:
1. Az unott tekintetű bürokraták korszaka után olyan elnökre van szükség, aki nem azért jár meccsekre, hogy lophasson, hanem azért lop, hogy meccsekre járhasson.

2. Még az ellenfelei sem tagadják, hogy Orbánt igazán és őszintén egyedül a foci érdekli. Ez látható volt az idei Aranylabda-díjátadón is. Feltűnő, hogy híres politikusok mellett állva sosem látni rajta azt az izgalmat, ami híres focisták közelében ül ki az arcára. Ebben persze szerepet játszhat az is, hogy a politikusokkal ellentétben utóbbiaknak fogalmuk sincs arról, hogy ki ő, ami nagyban megkönnyíti a mosolygós fényképek készítését. 

3. A FIFA a legkorruptabb szervezet a világon, de jelöltünk szempontjából ez nem hátrány, hanem előny. Az összefüggést nem kell részletezni, a képességek adottak, a tehetség megvan, az esélyek egyértelműek. Egy olyan intézménynek az élére, amelyik hol az esőerdő, hol a sivatag közepére építtet stadiont, pont olyan személy kell, aki a hétvégi háza mellé építtet stadiont.


4. A FIFA egészen sajátos vonzalmat érez a különféle diktatúrák felé. Ki más lehetne a következő elnöke, mint a keleti nyitás Ronaldója, az illiberális politika Ibrahimovicsa, aki egészen sajátos vonzalmat érez a különféle diktatúrák felé.

5. A FIFA egyelőre Svájcban székel. Orbán kényelmesebben intézhetné folyószámla ügyeit, ha odaköltözik, nem kellene állandóan ide-oda vonatoznia Lázár Jánossal, a FIFA korrupcióellenes albizottságának leendő titkárával.


6. Megszűnnének a szervezeten belüli ellentétek, a FIFA elnöke jó kapcsolatot fog ápolni az UEFA vezetőjével, Mészáros Lőrinccel. 


7. Irgalmatlanul vicces lenne, ha a következő Aranylabda-átadót a felcsúti malactelepen tartanák, amennyiben sikerül megállapodniuk egymás között a méltányos bérleti díjról.


8. Miközben a nemzetközi baloldal mindenféle újítással szét akarja verni a játékot (lásd videóbíró), olyan vezetőre van szükség, aki ösztönösen ragaszkodik az idióta szabályokhoz.


9. A vb-döntőkön találkozhatna azokkal a politikusokkal, akik amúgy elkerülik.


10. Törökök feltartóztatása, Trianon, 56 – tartozik a nyugat Magyarországnak. Ha megszabadítanak minket tőle, kvittek vagyunk.




_______________________________________________________________
Forrás: hvg.hu  Fotó: Offorever.blog.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése