2015. január 25., vasárnap

Megkülönböztetettek



Beteges

Továbbra sem sikerül pótolni a mentőszolgálatnál az elöregedő mentőautókat, ezért megoldásként 10-ről 13 évre emelték a mentőautók nyugdíjkorhatárát.
Az egészségügyi államtitkár Zombor Gábor azt mondta, hogy semmi nem indokolja a 10 éves autók cseréjét, mert megfelelő karbantartással még sokáig futhatnak. A lap szerint ugyanakkor az európai sztenderdeknek megfelelően egy mentőautó legfeljebb hatéves lehet vagy 300 ezer kilométert futhat. A magyarországi 743 autó negyede viszont tíz évnél öregebb és éves szinten 30-40 ezer kilométert futnak, így 10 éves korukra biztosan túl lesznek a háromszázezres értéken.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 40 darab különböző kategóriájú személygépkocsi beszerzését tervezi a kormányzat számára a 461  millió forintból.

A kormány logisztikai feladatait ellátó KEF az amortizálódott gépjárműpark cseréjének első ütemét valósítja meg közbeszerzési eljárással. A most beszerzendő gépkocsikat előreláthatóan a nyáron állítják üzembe.

A tárca kifejti: az állami vezetők egy részének szolgálati gépjárművei elöregedtek, átlagosan 9-10 évesek, futásteljesítményük magas, átlagosan 260-400 ezer kilométer, ezért megnövekedtek az autók karbantartási, generál-jellegű és váratlan meghibásodásból adódó javítási költségei. A ráfordítások mellett ezen autók további használata komoly üzemeltetési és üzembiztonsági problémákat is jelent - olvasható a minisztérium válaszában.




______________________________________________________________________
Forrás: klubradio.hu   Fotó: factreal.wordpress.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése