2015. augusztus 16., vasárnap

Szilárd


Átkos

"2002-2010 között a Gyurcsány-Bajnai-kormányok tizenötször adtak engedélyt földgáz és villamos energia árát emelésére. Az Orbán-kormány viszont három lépcsőben csökkentette a rezsiárakat. A gáz, a villany és a távhő ára 25 százalékkal csökkent, így a magyar családok ma már Európában a második legalacsonyabb díjat fizetik a gázért és villanyért...odajutottunk, hogy a magyar családok bevételeik 30-35 százalékát rezsire kellett, hogy fordítsák”, arról nem is beszélve, az adórendszer is jelentősen megnyirbálta a fizetéseket." (Németh Szilárd, Fidesz)
Jelzem, szó szerint másoltam be a fidesz.hu-ról az anyagot. Nem én nem tudok helyesen írni - olvasható az ordítok.blog.hu oldalon.
Nézzük az adatokat. Nem azért, mintha nem hinnék a kormánynak, azon belül is a végtelenül okos és tehetséges Németh Szilárdnak. Inkább csak úgy, játékból. Hogy jobban alá lehessen támasztani azt a grandiózus fejlődést, amit a rezsibiztos úr hatékony közreműködésével megélhettünk az elmúlt 5 évben, miután sikerült lerázni magunkról az álnok GyurcsányBajnai-kormány rabigáját és a diadalmas Orbán-kormány felszabadított minket. Hogy ne legyen zűrzavar, minden adat a KSH nyilvános adatbázisából származik.
Összegezve: az átkos GyurcsányBajnaiban az egy főre jutó rezsikiadás a bevétel közel 25 százalékát tette ki, a gazdasági válság kellős közepén. Mára ez az arány drasztikusan lezuhant 23,7 százalékra.
Az átkosban az élelmiszerre és alkoholmentes italokra a bevétel 23 százalékát fordítottuk, mára ez az arány sokkal kevesebb, egész pontosan 24,6 százalék. Közlekedésre a kormányváltás előtt 11,5 százalékot költöttunk, bezzeg most 12,4 százalék, ami sokkal kevesebb! 
Azt mondja a mi Szilárdunk, hogy a GyurcsányBajnai alatt az adórendszer is jelentősen megnyirbálta a keményen dolgozó kisember jövedelmét. És milyen nagyon igaza van neki!
Mert 2010-ben bruttó 150 000 forint nettója 107 215 forint volt, bezzeg 2014-ben! Akkor már a bruttó 150 000 forint nettó 98 250 forintot ért!
Németh Szilárdnak teljesen igaza van! A GyurcsányBajnai majdnem kinyírta az országot, de most jobban élünk! Sokkal! Mert a rezsicsökkentés és az egykulcsos adó jó nekünk! A 2010-ben még 107 215 forintot kereső kisember majdnem tönkrement a rezsifizetésben, de most aztán élelmiszerre költi azt a megtakarított pénzt és boldog! Ha jól számolom, amit a rezsicsökkentésen sikerült spórolni (1,3 százalék) azt egyből elvertük élelmiszerre és utazásra (2,5 százalék) Mégpedig úgy, hogy egy buttó 150 000 fizetés csökkent 9865 forinttal. Szóval jó ez nekünk! A szépen fejlett ÁFA-ról nem is beszélve!
Boldogok vagyunk. Mint a fene. De azért aggódom Németh Szilárdért egy picit. Jó lenne betolni a napról, nehogy kárt tegyen benne a hőség. Nagy veszteség lenne.

______________________________________________
Forrás: ordítok.blog.hu      Kép: nol.hu; vargaferencjozsef.hu; szabadalamom.blog.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése