2015. augusztus 24., hétfő

Nyomtalanul




Nagyhercegség



Részlet Para-Kovács Imrének a hvb.hu-n megjelent glosszájából:


Amikor a földművelésügyi és megtekintési miniszter arról beszél, hogy a kormány helyzetbe szeretné hozni a kisebb, de életképes gazdaságokat, akkor nagyjából sejteni lehet, hogy az eddigiekhez képest is jelentős tolvajlás kezdődik hamarosan, 400 ezer hektár állami földterület, ha Fazekas Sándor nem olvasta félre a cetlit, amit Orbán Viktor a kezébe nyomott a nyilatkozat előtt.
Most nem 2002-t írunk, amikor a felkészületlen és elbizakodott Fidesz csak az utolsó pillanatban hitte el, hogy bukhat, és alig egy-két tévécsatornát, hetilapot és céget sikerült brutálisan feltőkésíteniük, mielőtt rohantak volna az iratmegsemmisítő terembe szerződést darálni. Most 2015 van, de már öt éve folyik a barátok, szobatársak, falubéliek, szövetségesek, és bizonyos esetekben a megbízható ellenségek kitömése pénzzel, az egyetlen feltétel, hogy tartsák a pofájukat.
A haza nem lehet ellenzékben.
Értelmezzük tehát a fentieket, mert azért nem Enigmával kódolták ezt a földeladási ügyletet, már csak Fazekasra való tekintettel sem.
A „kisebb, de életképes” esetükben azt jelenti, hogy baromi nagy és EU-támogatásból, valamint közpénzekből kicsicsázott földterületek végre ne csak bérleményként hozzák a pénzt a haveroknak, hanem örökíthessék is ezeket, nemzedékről nemzedékre szálljanak, hogy a nemzeti burzsoázia akkor is jól érezze magát, ha Gyurcsány Ferenc Kádár Jánosnak operáltatja magát, és visszatér a hatalomba negyvenegynéhány évre. A módszer annyira egyszerű, hogy fáj: a vejünkkel (barátunkkal, kollégánkkal, Szijjártó Péter apjával) megnyeretünk egy pályázatot, amin kaszál kétmilliárd galaktikus jüant, az egyik milliárdból vásárol egy csorda csillámfaszlámát, a másikat beteszi a bankba, és a következő pályázatot úgy íratjuk ki, hogy csak az indulhat el, akinek van egy csorda csillámfaszlámája és egymilliárd galaktikus jüanja a bankban. Ez megy mindenhol, független ügyész legyen a talpán, aki nem lát át a politikusbűnözés ezen, kifinomultnak egyáltalán nem nevezhető gyakorlatán...
...A későbbiekben teljesen felesleges ebben a formában fenntartani a Fideszt, hiszen a pártra csak azért volt szükség, hogy a megtörténjen a vagyoni átrendeződés, a politika önmagában unalmas idiotizmus, csinálják csak ezek a fiatal nácik vagy zöldek, esetleg az új balosok, bár azokkal jó lesz vigyázni, mert odavannak az államosításért.
Az Európai Unióban érdemes bent maradni, mert onnan a jövőben közvetlenül érkezik a gazdaságokba és cégekbe a pénz, de a többi szarságot nem kell már felügyelni, mert földbirtokosok, cégtulajdonosok, gyárosok és ingatlanbárók nem foglalkoznak politikával. Az a vesztesek dolga.
Három évük van még a nyomok eltüntetésére, és ennyi idő alatt minden bizonyíték megsemmisül (Úristen!, mekkora eső esett!, rettenetes károkat okozott, szétázott például a Kunmediátor-, a Buda Cash- és a Quaestor-ügyek teljes iratanyaga!).
2018-ban annak sem marad írásos nyoma, hogy egy Orbán Viktor nevű nagyherceg fiatalkorában itt miniszterelnök volt.
__________________________________________________
Forrás: hvg.hu      Kép: blikk.hu; parameter.sk



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése