2015. augusztus 6., csütörtök

Nóta három és négy!



Munka hadának a lépte dobog

A mindennapos testnevelés óra mintájára mindennapos énekléssel szívatná az iskolás gyerekeket a kormány. Ezt Balog Zoltán emberminiszter jelentette be tegnap egy nemzetközi kórustalálkozón -olvasható Első Kézből.
Megfigyelte valaki, hogy az Orbán-kormány mindig csak betilt, bezár, kötelezővé tesz, elvesz, korlátoz, büntet, szigorít és sohasem megenged, lazít, kiterjeszt, szabadabbá tesz, demokratizál? Bármiről legyen is szó, a Fidesz kizárólag egy börtönparancsnokba oltott nevelőtanár attitűdjével képes viszonyulni a magyar állampolgárokhoz.
Bevezették a "kötelezően választható" erkölcstant és hittant, olyan botrányosan konzervatív tankönyvekkel, amelyek a sötét középkorban is elavultnak számítottak volna. Bevezették a kötelező délutáni oktatást, amolyan "nemzeti gyermekmegőrző" jelleggel, de forrásokat már nem biztosítottak ahhoz, hogy a gyerekek tartalmasan és hasznosan tölthessék el a délutáni órákat. Első dolguk volt szigorítani a médiatörvényen, majd Lázár János azon frissiben be is perelte a Délmagyar egyik kommentelőjét becsületsértésért, hisz legalább a szólásszabadságnak legyenek határai, ha már az ő pofátlanságának nincsenek.
A családok védelmére hivatkozva betiltották a kaszinókat - igaz, pár hónappal később újranyitották őket, de már Andy Vajnának, a Fidesz házi oligarchájának égisze alatt. Így az elbukott kosztpénzekből már Palácsik Tímeának lesz új gyémánt nyakéke. Európa legszigorúbb drogtörvénye alapján börtönnel fenyegetik azt, aki elszív egy füves cigit. Kitiltották a hajléktalanokat a belvárosból, de az EMMI betiltotta még a szegénység és a stadion szavak használatát is.
Egymillió munkahelyet ígértek, de még a vasárnapi munkahelyeket is megszüntették, hiszen Semjén Zsoltnak és Harrach Péternek nyilván joga van elvenni a családoktól a vasárnapi nagybevásárlás komfortját. Kudarcot vallott viszont a halálbüntetésre és az újságírók kötelező drogtesztjére vonatkozó lázálmuk, de már igazán nem lógott volna ki a sorból.

Minden megvalósult és meghiúsult agyrémük arról árulkodik: legfőbb ellenségük az öntudatos, kiművelt állampolgár, aki nem alázkodik meg a tekintélyek előtt. Ellenségük a szabadság, ellenségük minden ember, aki maga kívánja megválasztani, kivel, mivel, és hogyan élné boldogan az egyszer leélhető életét ezen a földön.
Csak tiltásban, szigorításban és a szabadságjogaink szűkítésében képesek gondolkodni. Még tűrünk, még gyűlik a görcs, a frusztráció és a düh, de egyszer minden inga visszaleng. Elkergetni a nyakunkról ezt a kiskirálykodó házmester-bandát: nem kell félnetek, a szabadság ünnepe lesz.
________________________________________________________
Forrás: nyugatifeny.blog.hu   Kép: budaorsinfo.hu; hungarianvirus.wordpress.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése