2015. augusztus 1., szombat

Örkény irigykedne


Kis magyar abszurd


Nincs több fürdőzés a Velencei-tavi szabadstrandokon, az ÁNTSZ mindet bezáratta - írja a 444.hu. Állítólag nem a vízminőséggel van a baj, hanem hogy a szabadstrandok engedély nélkül üzemelnek, nem felelnek meg a közegészségügyi feltételeknek és nincsenek vízi mentők, elsősegélynyújtó helyek.

A járási hivatal arra kötelezte a strandok üzemeltetőit, hogy nyolc napon belül helyezzenek ki a parton fürdést tiltó táblákat és a lépcsőket távolítsák el. Aki ezt nem teljesíti, az akár egymillió forintos bírságot is kaphat. Ha a strandok bezárásáról szóló határozatok jogerőre emelkednek, akkor az önkormányzat vagy a rendőrség azokat is megbünteti, akik a tiltás ellenére is strandolnak. Őket akár harmincezer forinttal is megvághatják.

Olvasói vélemények a portálról:
Szokásos magyar megoldás. Büntetni, betiltani, felakasztani, mert ez az egyszerűbb. Eszükbe sem jut, hogy némi ráfordítással figyelmeztető táblák, bólyák, ne adj isten mobil WC-k kihelyezésével az "előírásoknak" megfelelővé tegyék ezeket a helyeket, oszt azt mondanák, no emberek jó fürdőzést. Mert akkor a polgár még jól érezné magát.

Mit mer megengedni magának ez a minden önkontrollt nélkülöző rohadt banda. Nem tudnak rabolni ebből a szektorból, inkább bezáratják. Nyilván fideszes polgármesterektől indult a javaslat. A kérdés, mit fognak ezek a gxxxci bandája kitalálni. Polgártársak!!! Nem tartoztam eddig a most kibontakoizó csoportosuláshoz, de nagyon tetszik: ÚJ MAGYAR KÖZTÁRSASÁG. Itt kell elindulnunk, hogy megszabaduljunk ettől az elmebeteg diktátortól.

Már az ingyenvízbefullás lehetőségét is elveszik az embertől? Mi jön? A fizetős naplemente?

Egész Európa tengerpartjain végig fürdenek mindenhol, még kék zászlós díjat is kapnak a helyek, de kiépített vízimentőket csak a nagyobb helyen látni. Csak a magyarok ilyen extrém szabálykövetők, ezek élvezik ha valamit meg lehet tiltani.


FRISSÍTÉS

A velenceitoonline helyesbített: 

Bombaként robbant a hír a Velencei-tó környékén, amikor az M1 esti Híradójában elhangzott, hogy bezárják az összes Velencei-tó környéki szabadstrandot.

No, ez úgy ahogy van nem igaz. Nem a szabadstrandokat záratják be, hanem a nyitott partszakaszokat. Nem mindegy, mert a kettő nem ugyanaz. Íme egy kis fogalommagyarázat.
Nyitott partszakasz
Elméletileg nem lehet fürödni, nem is lehetne lépcső,(!!!) a tulajdonos, vagy üzemeltető szedhet a mosdó használatáért díjat, szedhet parkolódíjat, bérleti díjat a büfésektől. Nem kell vízmintát venni, nem kell elsősegély nyújtó hely, nem kell vízimentő.
Szabadstrand
Lehet fürödni, kötelező a lejáró, szedhet parkolódíjat és bérleti díjat a büfésektől az üzemeltető, de nem kérhet pénz a mosdó használatáért. Természetesen itt ugyanazoknak az előírásoknak kell az üzemeltetőnek megfelelnie mint egy fizetős strand esetén, vagyis kötelező a vízmintavétel, a vízimentő és az elsősegélynyújtó hely is.
__________________________________________________________
Forrás és fotó : 444.hu; velenceitoonline.hu 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése