2015. augusztus 13., csütörtök

Mutyigyuri


Cinizmus a köbön

Igazán frappáns választ adott Matolcsy György jegybankelnök az őt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) műkincsvásárlási programjáról kérdező Schmuck Erzsébetnek. Az LMP-s országgyűlési képviselő arra volt kíváncsi: „Összeegyeztethetőnek tartja-e a magyar jegybanktörvénnyel a műkincsvásárlási programot? Ha igen, akkor annak melyik paragrafusa alapján?”
Matolcsy szerint: „Éppen képviselő asszony saját maga támasztja alá kérdésével leginkább azt, hogy a Magyar Nemzeti Bank olyan tevékenységeket folytat műkincsvásárlási programja keretében, amely kiolvasható a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény (MNB tv.) rendelkezéseiből, hiszen az alaptörvény 7. cikk (1) bekezdése értelmében az országgyűlési képviselő kérdést a feladatkörébe tartozó ügyben intézhet az MNB elnökéhez.”
Érti! Valószínűleg nem érti, nem is értheti. Próbáljuk megmagyarázni. A jegybankelnök szerint az MNB azért vehet nyakra-főre festményeket, érme-, fegyver- és dokumentumgyűjteményt, mert Schmuck Erzsébet erről kérdezi Matolcsy Györgyöt. Mivel képviselő csak a feladatkörébe tartozó ügyben kérdezheti a jegybankelnököt, ha Schmuck a műkincsvásárlásról érdeklődik, az önmagában azt igazolja, hogy az MNB akár erre is költheti a pénzét, amely Matolcsy szerint amúgy is a sajátja. Kikezdhetetlen, a saját farkára csavarodó logikai következtetés. Így most már azt is értjük, miért vásárol az MNB luxusvillákat. Valaki nyilván arra is rákérdezett - írja szerkesztőségi cikkében a Népszabadság.


Parlamenti kérdésre válaszolt Matolcsy György, és alá is írta a papírt, amivel talán többet is elárult legbelsőbb titkairól, mint szeretett volna. 

Új aláírása egy egyszerű hullámos vonalKorábbi – legkorábban két éve adott – hivatalos aláírása, ami az országot elárasztó megannyi készpénztömeg összes példányán ott díszeleg, másként néz ki - olvasható a 444.hu portálon.


____________________________________________
Forrás: nol.hu; 444.hu     Kép: 444.hu; varanus.blog.hu; pelikaán montázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése