2013. április 17., szerda

Tapsi Hapsi




Fogcsikorgatva


Strassburgban megtapsolták Orbánt az övéi. Mármint néppárti társai a frakcióülésen. Ami valójában meghallgatás volt. Számonkérés a gránitszilárdságú tákolmány miatt.
Orbán elmondta, hogy Barrosonak, az Európai Bizottság elnökének nincs igaza a pénteki levelében jelzett kifogásokkal kapcsolatban, de eleget tesz Barroso kéréseinek és módosítják az érintett rendelkezéseket. 

Nem ilyen embernek ismerem a fülkeforradalmárt. Ha ő valóban úgy érzi nincs igaza Barrosonak, biztos hogy nem módosítják az alaptörvényt. Ha módosítják, akkor viszont Orbán is tudja, hogy ezúttal neki nincs igaza.

Emlékszem mit mondott a pártvezér a választások során, amit egy évvel később megismételt: "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok".

Tényleg jobb a tettekre figyelni, mert többek között olyan marhaságot is mondott, hogy „ tíz évnyi szocializmus után a magyar gazdaság romokban hevert.” Ezek szerint ő a szocializmus országgyűlési képviselője volt. A fideszes polgármesterek is a szocializmust építették, annak a mintájára adósodtak el. Nem kicsit, nagyon! Sőt ezek az önkormányzati közműcégek annyira kiszipolyozzák a lakosságot, hogy most a bírósági határozatok ellen kell törvényt módosítani, mert „Magyarország nem hagyja magát!”

 Nem bizony, hanem a szocializmusban jól bevált módszer szerint népszerűsködve gazdagnak, szegénynek egyaránt csökkenti a rezsiköltségét. Azt, amit az elmúlt három évben alaposan feltornáztak:
az áfa 27 százalékra, az EVA 37 százalékra emelése, bírságok, illetékek emelése, gáz-, villany-, víz-, csatornázási és szemétszállítási díj 20-40 százalékos emelése, közlekedés (BKV, MÁV, Volán) drágulása, benzin 30 százalékos, a tojás 60 százalékos drágulása, járulékemelések, tranzakciós díj, sárgacsekk-adó, baleseti adó, telefonadó, chipsadó, kamatadó, örökösödési adó bevezetése, és biztosan kifelejtettem még néhány tételt.

 A néppártban tapssal jutalmazott vezető ma levelet kapott Komlóska jobboldali kötődésű polgármesterétől Köteles Lászlótól (nem tévesztendő össze a házelnökkel). Ebben leírja, hogy a háromszáz lelkes zempléni falunak 2013-ban az állam 4,5 millió forintot ad, miközben 95 milliót vesz el.

Ne azt figyeljük, mit mond, hanem amit csinál? Erről vajon miért Rodolfó szlogenje jut eszembe: „Figyeljék a kezemet, mert csalok!”? 

__________________________________
Fotó: fidesz.hu; garabonci.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése