2013. április 16., kedd

Szentmise



Gombócból is sok


Mármint az ötven. Hát még Orbánból. A cégbíróságon be nem jegyzett Lányok és Asszonyok Orbán Viktorért Egyesület hálaadó szentmisét rendelt a névadó születésnapjára, a Belvárosi Plébániatemplomba.



Református emberért katolikus szentmisét tartani több mint izléstelenség. Hiszen Luther, Zwingli és Kálvin éppen az ilyen vallási magatartás ellen protestált 500 évvel ezelőtt. Reformátusból katolikus? Érdekes párhuzam a liberális Orbántól az ókonzervatív átalakulásig.


A szentté avatással kicsit még várni kell, bár úgy látom, igény lenne rá! Mint a kádárista viccben: Magyarországon nincs antiszemitizmus, bár igény lenne rá!

Arra is kíváncsi vagyok, hány tagja van ennek az egyesületnek és kik is azok élharcos nők és asszonyok akik ilyen módon nyilvánítják ki szeretetüket a nagy vezér iránt. Nyilván nem koreaiak, főleg nem észak-koreaik. Mert az nem lehet, hogy az elnyomás hatására cselekednék ezt, mint távolkeleti nőtársaik. Erre csak az a nemzetvezető iránti mindent átható és józan mérlegelést nélkülöző áhítattal teljes "szeretet" képes, amit egy magamfajta református családba született örök ellenzéki józan ésszel fel sem tud fogni. Na, erre iszunk, emelem poharam! Éljen az ünnepelt!
Kenyéren és vízen!

__________________________________
Fotó: facebook


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése