2013. április 26., péntek

Csatornaszag




Büdös


Az atlatszo.hu  korábban több alapítvány, köztük a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Haza és Haladás Alapítvány gazdálkodásába is szeretett volna betekinteni, ilyen adatokat azonban egyelőre csak a Haza és Haladás szolgáltatott, illetve tegnap a CÖF is nyilvánosságra hozta néhány támogatóját. A kiadási oldallal és a részletes elszámolással változatlanul adós.

Haza ésHaladás költségvetéséből kiderül, hogy a –részben a magyar állam tulajdonában lévő- MOL és Csányi bankja az OTP is jelentős összeggel támogatja az egyesületet. Ők már tudnak valamit vagy csak biztos ami biztos alapon kétkulacsos megoldást alkalmaznak? 


A hidegháborús hangulatot keltő, de békementet szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány számviteli jelentéséből az derül ki, hogy költségeik 86 százalékát azaz 40 millió forintot a Polgári Magyarországért Alapítványtól kapták. Azoknak úgy látszik van pénzük számolatlanul. Nem árt tudni, hogy a szervezetet Orbán hozta létre Vona segítségével az elkúrt elvesztett 2002-es választások után. Akkor, amikor a bukott hadvezér kijelentette: „a haza soha nem lehet ellenzékben”. 

A kuratórium elnöke Balog páter és államtitkár, tagja Kövér, főigazgatója Gulyás Gergely álomtitkár. Ja, majd elfelejtettem, hogy alapító elnökök Matolcsy tündérmesés György volt. Így már érthető a baráti segítség.

Az viszont nem érthető, hogy a CÖF ezek után is azt állítja, hogy magánszemélyek adományaiból gazdálkodik az alapítvány. Az sem derült ki, miből fizették -már ha egyáltalán fizették- azt az országos gyűlöletkampányt, amiben óriásplakátokon és autóbuszokon gyalázzák a Bajnai-Gyurcsány párost. Ezt ők, mint a polgári értékek védelmezői ismeretterjesztésnek neveznek. Ez nem vicc, nem én találtam ki.

Reklámszakemberek szerint ennek a hirdetéshadjáratnak a költsége 250-300 millió forint. Akkor ez hogy is van? Netán úgy, hogy a Fidesz szellemi atyja és pénzgyártója Simicska, mint a Mahir tulajdonosa baráti szívességként teleszarta teleszórta az országot ezzel a mocsokkal?! Azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért került be a narancs színű választási törvénybe az, hogy politikai párt országos televízióban, rádióban nem hirdethet. Azért, mert az ilyen mocskolódó fideszközeli alapítványok viszont bármit megtehetnek. Pénzük is meg van hozzá és a fideszes kézben lévő média is. Szinte minden. 

Csak az a jóerkölcs hiányzik, amire való hivatkozással a 90-es évek végén a bíróság bűncselekmény hiányában is elítélhette a közelmúltban elhunyt Tocsik Mártát. Az az ügy nagy mértékben hozzájárult a Fidesz választási győzelméhez, de ezekről majd egy másik bejegyzésben, mert már a fent leírt tények már az edzett blogolvasó gyomrát is megfekszik .

_____________________________________________________
Fotók: propeller.hu; nyugat.hu; nol.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése