2013. április 5., péntek

Dicsértessék





Isten nevében?


Ugron Gyuláné  teszi a dolgát. Amivel pártunk és kormányunk megbízta. A nyugdíjas tanárnő, aktív önkormányzati képviselő szót fogadott a Fidesz kampányfőnökének, aki azt javasolta, hogy a rezsicsökkentési népbutítást (Magyarország nem hagyja magát - ami önmagában egy vicc) kezdjék a templomoknál.


A túlbuzgó párttag nem a templomnál, hanem a templomban kezdte áldatlan tevékenységét. Áldatlan, ugyanis a plébánostól nem hogy áldást, de jóváhagyást, engedélyt sem kért a politikai tevékenységre. Fogott egy asztalt, amit felállított a templomban a kijárat közelében. Tette mindezt a vasárnapi mise alatt.


Burányi Roland plébános ezt látva hangosan kiutasította templomából a nem túl eszes fideszest, aki ezen meglehetősen felháborodott:

„Valóban a két üveg között gyűjtöttem (Üvegajtók között. A modern templomot 1981-ben szentelték fel. – szerk.), mert országosan meghirdették, hogy a templomokban kezdjük! Semmit sem csináltam, csak egy sarokban kihelyeztem az aláírásgyűjtő íveket. Néhányan kiléptek a sorból, és saját megfontolt érdekükben aláírták a lapot. Ekkor kezdett az atya a legmagasabb hangján nem is kiabálni, hanem üvölteni. Én az ilyen hangra nem reagálok. Az atya jobban tenné, ha az egy éve keresett kerítés-, közösségi ház és az orgonajavításra összeszedett pénzekről beszélne.

Roland atya nem először kerül összetűzésbe a fideszesekkel.  Idén januárban a vasárnapi misén kitiltotta a fideszes polgármestert a templomból és a katolikus egyház kezelésében lévő általános iskolából. Burányi Roland plébános azért prédikálta ki a város első emberét, mert Haszilló Tamás személyes irányítása alá akarta vonni a Kecel TV-t és a Keceli Híreket. Mint az atya elmondta: az egyháznak 40 év kommunizmus alatt nem volt ennyi baja a városvezetéssel, mint e mostanival. Ha valaki jogos kritikát fogalmaz meg, akkor megsértődnek, és kommunistáznak.

 __________________________________
Fotó: kecel.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése