2014. december 30., kedd

Szabad Nép félóra


Szeminárium


Mennyire rétegzett a nyugati társadalom, ehhez képest mennyivel homogénebb a sajátos utat bejáró magyar, hogyan szakított a Fidesz a hazugságokra építő politikával – többek között erről beszélt a 80 éves szociológus, műfordító a központi apparátus vezetőinek. Egy, az eseményen részt vevő hivatalnok azt mondta a hvg.hu-nak „igen különleges” hangulata volt annak az NGM-es „összminisztériumi vezetőképzésnek”, ahol Tellér Gyula volt az első előadó. -írja a hvg.hu.
Úgy tudjuk, a Nemzetgazdasági Minisztériumból 120-150 ember hívtak össze pénteken a Fidesszel együttműködő polgári körök központi intézményében, a főváros VIII. kerületében lévő Polgárok Házában. Forrásaink szerint osztályvezetői, főosztályvezetői szinttől felfele szinte mindenki ott volt, elvárták a minisztériumi dolgozóktól, hogy jelen legyenek.
Forrásaink szerint a számokhoz, táblázatokhoz, egyenletekhez szokott közgazdászok nem igazán értették, miért kell nekik Tellér elméleteit hallgatniuk. Egyesek kikerekedett szemmel figyeltek, mások viszont láthatóan nem igazán követték a szociológust, volt, aki a telefonjába mélyedt. Úgy tudjuk, több résztvevő valósággal fellélegzett, amikor Tellért Kemény Dénes követte és egy kifejezetten lelkesítő, könnyed előadást tartott a siker, illetve a csapatszellem mibenlétéről, ahogy a két coach beszéde is érdekesnek tűnt forrásaink számára. Azt viszont egyik forrásunk megjegyezte, nem érti, mit keresett az értekezleten Hernádi Zsolt, aki a sikeres vállalatvezetésről beszélt.

_____________________________________________________________________
Forrás és fotó: hvg.hu; negymadar.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése