2014. december 22., hétfő

Útilapu


Egy újabb Hoffmann meséi


Tarlós István főpolgármester jelentette be: a fővárosi kerületi polgármesterek többsége és ő maga is azt javasolja, hogy a januártól bevezetendő új útdíjrendszernek legyen egy egyéves próbaidőszaka; azután pedig a kormány és Budapest közösen tekintse át a tapasztalatokat. - írja a nol.hu.

Az ellenzéki kerületi polgármesterek rögtön jelezték, hogy nem értenek egyet a próbaidőszakkal, ráadásul a fideszes városvezetők körében is lehetnek „különvélemények." Ezt jelezheti, hogy volt olyan polgármester, akinél kiderült, feltűnően rövid idő alatt sokat „finomodott" a véleménye – vagy legalábbis nyilatkozata. Az M1-es és M7-es közös bevezetője miatt különösen érintett XI. kerület polgármestere, Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) tíz napja azt nyilatkozta lapunknak: „Szakmai szempontból nem kellően előkészítettnek tartom az elképzelést, mivel az M0-s, illetve az autópályák bevezető szakaszának fizetőssé tétele a várható költségvetési bevételeknél lényegesen nagyobb környezeti terhelést jelenthet az érintett kerületek lakosságának."
Ehhez képest vasárnap már úgy nyilatkozott: „A budapesti polgármesterek közösen döntöttek ebben a kérdésben, ugyanakkor nekünk a kerületiek érdekeit is szem előtt kell tartanunk. Az egyéves időszakban ezért folyamatosan figyelni fogjuk Újbuda belső úthálózatának leterheltségét, és forgalomszámlálást végzünk az intézkedés hatásának pontos felmérése érdekében."
__________________________________________________
Forrás: nol.hu, Fotó: origo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése