2014. december 21., vasárnap

Adás?


Szünet



Ön bevezetné a tévékben a hétfői adásszünetet? -tette fel a kérdést a Népszava.



Arató András Klubrádió
Én a hétfői adásnapot vezetném be.
Avar János újságíró
Természetesen, bár én sem készítek hatástanulmányokat, s így nem tudom, hogyan érhető ez el több tucat (közte számos külföldről sugárzott) csatorna esetén, alighanem nyomást kell majd gyakorolni a kábelszolgáltatókra és a készülékgyártó multikra, de egy szabadságkorlátozó szabadságharcos nem ismer lehetetlent. A fő, hogy vasárnap után hétfő este is beszélgessen a család, HA BONYolult feladat is megoldani, hogy ne rólam.
Bolgár György rádiós újságíró
Miért csak a hétfőit? Szerintem a tévézést, mint olyat kellene betiltani, hiszen minden rosszat onnan tanul a gyerek és a felnőtt. Na jó, egy csatornát azért engedélyezhetnének a Vezér gondolatainak népszerűsítésére, mert az kell a magyar nép lelki és szellemi felemeléséhez. A következő lépés az internet teljes megszüntetése lenne, hiszen a világhálón totális az anarchia, és a magyar nép életét nem szabad megzavarni. Végül, de nem utolsósorban: (minden) pofa be! Elég, ha egy ember beszél. Néha még sok is.
Farkasházy Tivadar Hócipő
Mivel a Tesco leértékelve árulja akcióban az Orbán könyvet, ők nemcsak vasárnap, hanem egész héten zárva lesznek. S előbb-utóbb azok, akik milliárdokat loptak közbeszerzés címén, vagy kiderül, hogy nem is családi segítséggel szerezték lakásaikat, villáikat, szintén zárva lesznek, és nemcsak vasárnap. Továbbá bezár a Magyar Művészeti Akadémia, a Pancho Arénát pedig átalakítják szoborparkká, hisz az ottani meccseken csak Orbán Viktor fog szobrozni Mészáros Lőrinccel. Így a helyi szotyi árus is tönkremegy.

Horváth István hírlapíró 
Szép lassan alakul a menetrend. Vasárnap zárvatartás, hétfőn adásszünet, kedden azt ordítják, hogy Orbán takarodj, szerdán Lázár kivégzi Pokornit, csütörtökön Orbán beismeri: szarhalmaz minden bank, amit megvásárolt, pénteken Szíjártó kihívja medencéjében 25 gyorsra Goodfriendet, szombaton Rogán Luis Vuitton táskát cserél Habonnyal Guccira. Így telik a hét, amikor tényleg nem ők nyerték a legtöbbet.
Horváth Zoltán újságíró
A magam részéről e kérdésben is sült liberális állásponton volnék: a polgárra bíznám, hogy bekapcsolja-e a televízióját, rádióját, avagy sem. Persze látom én, hogy született már e téren is igen rafinált, unortodox közszolgálati megoldás: a valódi problémákra süket és az igazságról hallgató rádió, no meg a képtelen televízió. Ráadásul a hét minden napján...
Veress Jenő a Népszava főmunkatársa
Ifjúkoromban a péntek is tévémentes volt. Farkas Berci űrutazásával 1980-ban pedig egy hétfői „rendkívüli adásnapot” szakítottak meg „váratlanul”. A vasárnap legyen a családoké, kivéve a családi vállalkozásokat. És legyen dupla a bér, akkor, amikor tilos dolgozni. És mifelénk ezt kormányzásnak hívják. A köztévében amúgy évek óta műsorszünet van. A mozgó-beszélő képek ne tévesszenek meg senkit, ez nem valódi műsor, csupán animált politikai brossúra, a' la 50-es évek. Nem is nézi senki se hétfőn, se vasárnap.
_________________________________________________________________________
Forrás: nepszava.com Fotó: pelikán archivum


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése