2014. december 2., kedd

Gazdagok


És szépek



Magyarországot és Orbán Viktort is hevesen bírálta a szenátus keddi ülésén John McCain republikánus szenátor, volt elnökjelölt, amikor Colleen Bradley Bell budapesti nagykövetté való kinevezése ellen érvelt -írja a HVG.

McCain úgy kezdte, sosem zavarta, hogy a demokraták és a republikánusok nagyköveti posztokat adnak politikai és pénzügyi támogatóiknak, de Barack Obama elnöksége alatt számos politikai jelölt került "érzékeny posztokra" a világban. Erre a legszörnyűbb példa Bell - tette hozzá. Szerinte a jelölt alkalmatlan és nincs megfelelő képzettsége ahhoz, hogy Magyarországon nagykövet lehessen.
Magyarország McCain szerint sok szempontból az USA közeli szövetségese, de kétség sem fér hozzá, hogy 2010-es kormányra kerülése óta Orbán Viktor központosította a hatalmat, csökkentette a bíróságok függetlenségét, vitatott alkotmánymódosításokat vitt véghez és korlátozta a civil szervezeteket.
"Más szóval ez nagyon fontos ország. Nagyon fontos ország, ahol éppen rossz dolgok zajlanak" - közölte McCain. Felidézte, hogy Bell nagyrészt csak a Gazdagok és szépek című tévésorozat producereként szerzett tapasztalatot, és bár biztos benne, hogy a tévézés fontos Magyarországon is, az tény, hogy a jelölt nem alkalmas a posztra.

McCain úgy fogalmazott, hogy Bell budapesti nagykövetté való kinevezésével az USA azt az üzenetet küldi, nem fontos, hogy Putyin kiterjesztené Oroszország befolyását és visszaállítaná a régi orosz birodalmat. Itt egy nemzet, amely a határán áll annak, "hogy átengedi szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, Vlagyimir Putyinnal bújik ágyba és mi a Gazdagok és szépek producerét küldjük nagykövetnek" - közölte McCain.
_______________________________________________________________________
Fotó: ruthless-politics.com ; wikipedia.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése