2013. március 17., vasárnap

Ünneprontó




Táncsics szégyene

Mihajlo Stančić a Bakonyalján, jobbágycsaládban született. Nyolcvanöt évvel később mint jeles író, publiszta, politikus halt meg Budapesten.

A szlovák és szerb származású, Táncsics Mihályként ismert szabadságharcosról elnevezett sajtódíjjal tüntette ki a kormányzat Szaniszló Ferencet.


A romaügyekért is felelős Balog miniszter adta át a kitüntetést annak az újságírónak, akit az ECHO TV-ben a romákat és zsidókat rendszeresen gyalázó beszédei miatt a Médiatanács gyűlöletkeltőnek minősített és jelentős pénzbírságot is kiszabott.

Ki is ez a Szaniszló? Ő az ország másik felén, Csengerben született 1960-ban. Moszkvában tanult és már 26 évesen a Magyar Hírlap moszkvai tudósítója lett. Aki élt akkor, tudja milyen feltételei voltak ennek. A Kádár-rendszer egykori kiszolgálója azóta köpönyeget cserélt. Most a jobboldali tévé és a kormányzat szélsőséges nézeteket hangoztató alázatos szolgája. 

Mivel érdemelte ki ezt a díjat?

A Világ-Panoráma felelős szerkesztő-műsorvezetőjeként 2011 februárjában kijelentette, hogy Magyarországon „cigányterrorizmus” van, a „valójában munkanélküli, ingyenélő emberszabású elveszíti emberségét, ember arcát…  … végén valakinek, valakiknek innen menniük kell”. 


Arról is beszélt, hogy Izraelben elfogy a kőolaj, ezért a Nyugatnak fel kell készülni a zsidók áttelepítésére. Hol van még hely, ahol szeretnék őket? – tette föl a kérdést.

Egy másik adásban kifejtette, hogy az Egyesült Államokban 2018-ra a fehérek falvakba kényszerülnek, az eddig elnyomott feketék és sárgák veszik át a hatalmat. Mindkét világháborút a liberális Anglia robbantotta ki vagy például, hogy Magyarországnak az Irán elleni háborúra kellett IMF-hitelt felvennie.
A vörösiszap-katasztrófát NATO légicsapás okozta. Jörg Haiderrel drón végzett. Az egész világot és az emberi agyakat néhány száz család irányítja.


„Ezen nézetek ismeretében nem fogadtam volna el az elém terjesztett javaslatot. Mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, így csak sajnálatomat tudom kifejezni a rossz döntés miatt” – közölte Balog Zoltán.


Érdekes. Jogszabályalkotásban a fidesz kormány verhetetlen. Pénteken előterjesztik, hétfőn már megszavazzák. Akár visszamenőleges hatállyal is. A sok közül csak a magán-nyugdíjpénztári befizetések lenyúlását vagy a korkedvezményes nyugdíjazást említem.

Tavalyelőtt a Fővárosi Közgyűlés éles vita után, a Fidesz-KDNP és a Jobbik frakció szavazataival visszavonta Kertész Ákos díszpolgári címét. Egy kormánytiszviselő kilátásba helyezte Kertész Ákos Kossuth-díjának visszavonását. Tehát bármit megtehetnek a kétharmados hatalombitorlással.

Egy tucatnyi újságíró Szaniszló kitüntetése miatti  tiltakozásul kijelentette, hogy Balog miniszternek visszaküldik korábban megkapott Táncsics díjukat. Ők ismerik Hofi ismét időszerűvé vált mondását: tessék mondani ezzel a kitüntetéssel jár pénz is vagy csak a szégyen?

A botrányos díjátadással a német Der Spiegel is foglalkozott.

Frissítés:

A miniszter hazudott


Balog Zoltán miniszter annak ellenére tüntette ki Táncsics-díjjal az összeesküvés-elméleteiről ismert Szaniszló Ferencet, hogy a Heti Válasz főmunkatársa, Osztovits Ágnes által vezetett szakmai bizottság nem támogatta a műsorvezető díjazását.



A miniszter visszakéri

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere honlapján olvasható az a levél, melyben a tárcavezető arra kéri az Echo Tv műsorvezetőjét, adja vissza a Táncsics-díjat.



Szaniszló visszaadja


Szerdán este Szaniszló az Echo Tv Világpanoráma című műsorában válaszolt az őt a Táncsics-díj visszaadására felszólító Balog Zoltánnak: lemond a díjról. Szerinte azért, mert odaítélték neki ezt a díjat, Magyarországra komoly nyomás nehezedik, ezért lemond róla.
_______________________________

Fotó: hirekma.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése