2013. március 2., szombat

Sötét oldal



Hajrá ETO! Hajrá Honvéd!



A Budapest Honvéd Futball Club közleményt adott ki a Győri ETO elleni Magyar  Kupa-negyeddöntő visszavágót követően.

A mérkőzés utáni napon a Győri ETO pályagondnokságától megkaptuk azokat a fényképeket, amelyeket a vendégszektor mosdójában készítettek a mérkőzés után. Ezeket a fényképeket változtatás nélkül csatoljuk ehhez a közleményhez. A kárt meg fogjuk téríteni a győrieknek, és elnézésüket kérjük. Elnézésüket kérjük a barbárokért, és azért a nyilas söpredékért, amely a mellékelt feliratot a mosdó belső falára pingálta. Nektek, rasszista barbároknak pedig üzenjük, hogy jobban fogunk titeket figyelni, és minden erővel azon leszünk, hogy elkapjunk, és bebörtönözzünk titeket. Nem csak az összes stadionból akarunk titeket kitiltani, de a mi életünkből is. Szégyenkezzetek ti! Mi soha többet nem akarunk elnézést kérni miattatok…


…S most egy pár szót azokról a szurkolókról, akik hét hét után kijárnak a Bozsik Stadionba és idegenbe is. Önöket nagyon szeretjük, és mindet megteszünk annak érdekében, hogy büszkék lehessenek a Honvédra, azokra, akik a kispesti színekben játszanak, és azokra, akik abban segítenek, hogy a szórakoztatás létrejöhessen. Kérjük ezeket a nagyszerű, éveken át kitartó szurkolókat, ne engedjék, hogy egy pár sötét lelkű kígyó tönkretegye mindazt, amit mi közösen építünk. Tűzzel-vassal irtani fogjuk őket, de ehhez az is kell, hogy Önök se tolerálják jelenlétüket. Hajrá Honvéd, Csak a Kispest!
U.i.: Az okozott és általunk megtérítendő kár 428 031 Ft. Képzeljék el, hány labdát, szerelést, és mást tudtunk volna ezért a pénzért vásárolni.”

Szép és sajnos példátlan gesztus a mai magyar labdarúgásban. Hozzáteszem, nem értek a futballhoz.
Ugye, emlékszünk az MDF kiváló igazságügy-miniszterére, Dávid Ibolyára! Ő volt az, aki a futballhuligánok rendszeres antiszemita randalírozásaira vonatkozó újságírói kérdésre, hogy mi a véleménye az „indul a vonat Auschwitzba ", és a "nyitva van a gázkamra" rigmusokról azt válaszolta, "én nem értek a focihoz".

Én sem értek ehhez a mai focihoz. Pedig rövidnadrágos kisgyerek voltam, amikor apám először elvitt az ETO meccsre. Nem volt messze az akkori pálya a mostanitól –egyedülálló, szigetországi mintára épült fedett ülő- és állótribünjeivel-, mintegy beágyazva a Vagongyár üzemcsarnokai közé. Akkoriban a legjobb vidéki csapat volt a Győri Vasas ETO, 1963-ban bajnokságot nyert. Olyan csapatokat láthattunk azon a pályán, mint a Benfica vagy az AC Milan. Máig emlékezetes mozzanat, amikor a győri szurkolók megtapsolták a vendégek egy szép –persze gól nélküli- támadását. Akkor nem is egészen értettem. Ma annál inkább. Elképzelhető ez ma, hogy a szép játékot tapssal jutalmazzák a másik csapat szurkolói?

Később kamaszként élhettem át a Verebes-csapat nagy menetelését, a parádés, nagy gólkülönbségű győzelmeket és az újabb két bajnoki címet. Akkoriban egy győri meccsen többen voltak, mint ma az egész forduló mérkőzésein.
Mellesleg jegyzem meg, hogy most az ETO áll az NB-I -es tabella élén a legtöbb rúgott és a legkevesebb kapott góllal.

A mai stadion állítólag az egyik legkorszerűbb az országban. A vendégszurkolókat a rendfenntartók részéről mindenütt megkülönböztetett figyelem kíséri, nem is beszélve a sok-sok kameráról.
A képen látható rongálás nem lehetett zajmentes. Gondolom autóbuszokkal érkeztek a „vendégszurkolók” és talán a parkoló is be volt kamerázva. Tehát felmerül itt néhány kérdés, amit talán a vizsgálat majd tisztáz.


Én még emlékszem az első Orbán kormány ifjúsági- és sportminiszterére, Deutsch Tamásra. Ő volt az, aki döntött a beléptető-rendszerek vásárlásáról. Ezekre ki is fizettek  4 milliárd forintot, ám a berendezéseket nem szerelték fel, a sportpályák biztonságát szolgáló kapukat állítólag egy raktárban tárolták, de sorsukról soha nem érkezett hivatalos jelentés…


Hajrá ETO! Hajrá Honvéd! Hajrá Győr! Hajrá Kispest!


Frissítés:


A Budapest Honvéd labdarúgóklubja ismét lépett egyet: egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információt szolgáltat a múlt szerdán a Győr elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján több mint négyszázezer forintos kárt okozó huligánokról.
_______________________________________________________________________
Források, fotók: http://honvedfc.hu, http://www.eto.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése