2013. március 14., csütörtök

Brigadéros




Vadnyugat


Prímásból másodhegedűs. A kollégiumban nyilván elküldte néhányszor Orbán Mihály Viktort néhány zsömléért, turista felvágottért, kőbányaiért a közértbe. Nem véletlenül nyilatkozott egyszer úgy Orbán, hogy „Lehetek én akárki, a főnök Áder. Mindig is ő volt a brigadéros.”


Most megtehette volna, hogy valóban ő legyen a brigadéros. A Brüsszelbe száműzött erős ember, a csornai Charles Bronson
A miniszterelnök bukása után, köztársasági mandátumának lejártát követően vezéralakja lehetett volna a majdani Fidesznek. Olyan vezető, aki szembe mert szállni az önkénnyel, aki még tudja mit jelent demokráciában élni. 


Hiába voltak itthon a tiltakozások és Merkel kancellár is csak az idejét pazarolta. Nem látunk a kulisszák mögé. Elképzelhető-e, hogy egykori kollégiumi társa kézből eteti Ádert, mert túl sokat tud róla? Netán egyszerű gyávaság? Esetleg csak a túl szoros kötelék írja felül az igazságérzetét, már ha egyáltalán...


Senkinek ne legyen rendkívüli elvárása a jövő évi választásokkal kapcsolatban. Mint tudjuk nem az a párt alakíthat kormányt, amelyik a legtöbb szavazatot kapta, hanem amelyiket a köztársasági elnök erre felkéri.

Nemcsak Orbánnak, Ádernek is mennie kell! 

_____________________________________________________________

Fotó: mandiner.hu; nepszava.com




1 megjegyzés: