2013. március 11., hétfő

Tahóság


A király meztelen



Meztelen, mert kivetkőzött magából. Levedlette kopott palástját, a koronája pedig gyógyszereivel együtt régen elgurult. Ma, amikor a gránitszilárdságú tákolmányt negyedszerre kétharmadozzák újra, akkor erről egy szót sem szólt Orbán napirend előtti felszólalásában. 


A Fidesz szerint a magyar embert a rezsi érinti húsbavágóan, nem az alaptörvény. Akkor ez egy leminősítés? Nem kicsit, nagyon! Na ez az ami botrányos, nem csak az amit a még uralkodó miniszterelnök mond.


Orbán botrányosnak, a kormánnyal szemben hozott döntésnek nevezte a bíróság határozatát, ami az energiatörvény alapján megengedi a gázszolgáltatóknak, hogy a kormány által kezdeményezett „rezsicsökkentés”-hez képest magasabb díjakat számlázzanak.

Az alaptörvény fércelésének magyarázata helyett ilyen alpári módon minősíteni az alkotmányos jogot biztosító független bíróság munkáját több mint tahóság. Teszi ezt egy jogász végzettségű ember. Mentségére szolgál, hogy egy percet sem töltött gyakorlati munkával a szakmájában.


Létezik-e olyan demokratikus ország, ahol következmények nélkül maradhat egy ilyen  kijelentés? Nem. Csak önkényuralmi hatalom biztosíthat menedéket az ilyen alattomos, nagy nyilvánosság előtti uszításnak. Erre még Rákosiék sem vetemedtek, hiszen miként tudták volna elfogadtatni a koncepciós pereket, ha megkérdőjelezik a saját bíróságuk hitelességét?

Mintha láttunk volna hasonlót. A 2002-es parlamenti választásokon a Fidesz szimpatizánsai és némely politikusai nem hittek a vereségben és választási csalásról beszéltek, holott az ő hivatali apparátusuk volt felelős a lebonyolításért.

Emlékezzünk csak mit mondott 2006-ban Orbán, amikor Tatán a választási szabályok (kampánycsend) megszegésére és törvénysértésre bíztatta támogatóit? „Engem is piszkálni fognak, mert az ellenfelet elmarasztalta az Országos Választási Bizottság, hogy telefonon országosan még biztattak szavazási részvételre, de következménye nem lett. Úgyhogy én is biztatok szombaton és vasárnap a talpon maradt összes kerületben az én hangomon megy a szavazásra való felhívás, amiért majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot.”

Ceterum censeo: kormányfő, tegye le a lantot, oszt jónapot!


Kapcsolódó cikkek:

"Orbán a kétharmad birtokában képtelen elviselni, ha az akarata nem érvényesül korlátlanul. Ha bárki ellentmond neki, az szerinte automatikusan a magyarok akaratának fekszik keresztbe. Az fel sem merül, hogy ő, kormánya, netán pártja tesz rosszat és/vagy rosszul... ...a bíróság nem azt mondta, hogy Magyarországon nem csökkenhetnek a rezsidíjak, hanem csak azt, hogy annak folyamatában jogszabályt sértettek. Magyarul: elszúrták."

http://nol.hu/velemeny/20130312-akarat


Frissítés:



"A Kúria elnöke közleményben reagált Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédére, amelyben a miniszterelnök botrányosnak nevezte a rezsicsökkentés ügyében hozott bírósági ítéletet.


Kedves Darák úr,
sajnálattal értesítem, hogy Ön egy ellenforradalmár, sőt, egy lárifári. Ön nem érti az idők szavát. Alaptörvényre hivatkozik? Hát hol aludt maga eddig, mondja? Bolond épít gránithomokra várat..."
A folytatást érdemes elolvasni a Pézsma blogon.
____________________________________________________
Fotó: komment.hu, nepszava.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése