2014. február 1., szombat

Szabadesés



Hogyha recseg, ropog






Szerdán Matolcsy jegybank elnök forgolódott egy kicsit a porcelánboltban, dicsérte a magyar gazdaságot és óriási sikerekről beszélt, mire fél óra alatt 4 forinttal gyengült a forint az euróhoz képest.



"Én csak egy szegény, korlátozott hatáskörrel rendelkező miniszterelnök vagyok" - reagált a forint jelentős zuhanására a felcsúti. 

Őt inkább korlátlan hatalommal, becsvággyal és gátlástalansággal rendelkező korlátolt kormányzónak nevezném! Már csak azért is, ahogy pénteken az európai jegybankelnökök budapesti konferenciáján a forint védelmében osztotta az észt. Megmondta a tuttit, hogy az a monetáris politika, amit ők az unióban alkalmaznak egy rakás szar és bele fognak fulladni. Hacsak át nem veszik az unortodox magyar  látásmódot és gyakorlatot. Na, erre szabadesésnek indult a forint és meg sem állt a 314-es euró szintig.


Trombitás Frédi - Omega




Frissítés
2014.02.02.

Táncolj Gyuri!


"Nem tudjuk, ifjúkorában milyen táncos volt Matolcsy György, de így visszatekintve úgy tűnik, nem lehetett a parkett ördöge - írja a Népszabadság.
Ahogyan a táncban, úgy a pénzpiacokon is kell valami ugyanis, ami benne láthatóan nincs meg: az ütemérzék. A jegybankelnök szerdán nem csupán rosszkor és rosszul szólalt meg ugyanis. Olyan helyzetet teremtett, amellyel saját mozgásterét szűkítette jelentősen. Ez most nagyon sokba kerül nekünk. Matolcsy akkor állt ki a kamatok további csökkentése mellett, amikor vagy finom utalást kellett volna tennie arra, hogy esetleg hajlandóak emelni is, vagy hallgatnia kellett volna."



Frissítés
2014.02.02.

Narancsveszély

A mini szterelnök vasárnap reggel a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban járt. Mivel a forint esését csak fokozni tudta, így botcsinálta szóvivőként a valagra esésről és a narancssárga veszélyről beszélt. Olyan profin számolt be az ónos eső ellen folytatott háborúról, hogy vissza sem engedném hivatalába. Maradjon örökös vészhelyzetkezelési narancsos megmondó, ha már jelentősebb feladatra képtelen!

__________________________________________________________________
Fotó: nol.hu, index.hu





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése