2014. február 26., szerda

Motorfék



Az igazmondó juhász



Orbán Pekingben kijelentette: Európa növekedési motorja vagyunk. Csak nem a motorfékre gondolt?




A Magyar-Török Üzleti Fórumon ezt mondta: "Minden héten újabb beruházásokat és gyárakat adunk át és nyitunk meg. Magyarország termelési központtá lett."


Úgy akarta mondani, minden héten légvárakat adunk át és rezsicsökkentő fórumokat nyitunk meg. Magyarország a hazugságtermelés központja lett?


"Erdogan és Orbán oly módon osztja meg a társadalmat, ahogyan a kontinens egyetlen más politikusa sem. Saját állampolgárainak egy része isteníti őt, mások pedig többé-kevésbé hangosan tiltakoznak ellene. Az emberi jogok mindkét politikus esetében elenyésző szerepet játszanak. További fontos közös vonás, ahogyan a közvéleménnyel bánnak. Sem a török miniszterelnök, sem magyar partnere nem tartja sokra a bírálatokat. Mindkét országban ritkán jut szóhoz az ellenzék. Az elmúlt években a török félnek sikerült virágzó gazdasági mérleget felmutatnia. Törökország regionális hatalommá vált, amely különösen az arab térségben rendelkezik jelentős befolyással. Ezzel szemben a magyar kormány évek óta sikertelenül próbálkozik a gazdaság élénkítésével. Annak ellenére, hogy Orbán számos unortodox intézkedést léptetett életbe – láthatóan nem sikerült megtalálnia a varázsreceptet." -  írja a Der Standard.


A napokban kirobbant botrány főszereplője, Erdogan kormányfő telefonon utasította fiát, hogy tüntessen el otthonról 30 millió dollárt. Ügyes. Orbán még ügyesebb. Az ő vagyonosodásába nem lehet bele kötni.  Úgymond "le van papírozva". Mint cimborájának, a felcsúti polgármesternek a semmiből létrejött milliárdos vagyona sem törvénytelenül jött létre. Hát persze. Már megint a vízbül veszik ki a zokszigényt





__________________________________________________

Fotó: blikk.hu; mti; maria.postr.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése