2014. február 17., hétfő

Lufifejűek




Színjátszók



Jakab Traktoros István ülésvezető elnök szerint nem lehet tudni, mivel voltak töltve azok a narancs színű lufik, amiket az LMP frakció tagjai engedtek a parlament kupolája alá a Fidesz választási ígéreteivel. Mivel kémia órán nem tanult a héliumról, ezért súlyos büntetést helyezett kilátásba.


Ugyanezen a napon Gaudi-Nagy szélsőséges pankrátor és elvtársa a levezető elnök mellől felkapták az uniós zászlót és "eltávolítjuk a gyarmatosítók jelképét" felkiáltással kidobták a parlament ablakán. Jakab csak nézett, mint álparaszt a parlamentben. Miután az őrség visszahelyezte a jelképet, az ügyvéd, aki európai szakjogász is, a klozetbe vitte a zászlót. Oda való. Mármint Gaudi-Nagy. Szarházi alak. 

Ennek az alakulatnak Morvai Magunkfajta Krisztina mellett másik képviselője is csahol Brüsszelben az unió ellen, meglehetősen zsíros jövedelmet és költségtérítést élvezve. Ugyan miért nem dobják ki fizetésüket az ablakon és miért nem húzzák le magukat a vécén? Mint Putyin pincsijétől is láthatjuk, azért nem kell az EP-ben ücsörögni, hogy bomlassza az unió egységét. Ugatni itthonról is lehet. 


Az Együtt PM tiltakozói a múlt héten "megőrzésre" leszedték az Áder-palota két zászlóját. Ők garázdák. Legalábbis a rendőrség szerint. Orbánék 2007-es kordonbontása nemhogy garázdaság, de még csak rendzavarás sem volt. A bíróság szerint. 

Vajon miért nem lehet látni a jelenlegi mini szterelnököt uniós zászló előtt páváskodni? Mai évértékelőjén, mint az elmúlt 6 évben is trikolórok erdeje előtt vizionált, nehogy egy uniós zászló árnyéka vetüljön dicső glóriájára. Jó lenne, ha csatlósai és hívei április 6-án engedelmeskednének neki, mint azt eddig is alázatos áhítattal tették: " Fújjátok meg a kürtöket, és nyergeljetek, mert holnap reggel indulunk"...   Hát akkor húzzatok bele! 

Valószínű, hogy Szócska államtitkár írhatta ezt a míves mondatot, mint a Timur és csapata rendkívül szofisztikált dalszövegét is: 

Szergej nyergelj 
Oleg Kosevoj 
Grisa Szása
Mása Tánya
Tolsztoj holdkor
Pável kábel
Konsztatyin bakutyin
Szovhoz kolhoz

Timur és csapata
Timur és csapata
Timur és csapata.

Ha már leírtam ezt a különös szót, akkor Szócska helyett ajánlom Duke Ellington Sophisticated Ladyjét, bár Ella Fitzgerald előadásában talán még gyönyörűbb. Aki az üresen zörgő mákgubót szereti, annak Billie Holiday ajánlom.





__________________________________________________
Fotó: index.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése