2013. július 16., kedd

Oszlop



NER



Napok óta a facebook sztárja a lakiteleki Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ne a Lezsák-féle mélymagyar sátorozókra gondoljunk, bár kíváncsi lennék mit írnak erről az iskolai történelemkönyvek.

Most egy villanyoszlop miatt lett híres a település, amit az útépítés előtt nem helyeztek át, így egyszerűen körbeaszfaltozták. Amikor először láttam a képet, el sem olvastam a cikket.
Ázsia. Gondoltam, hogy Pakisztánban, netán Törökországban történt. De nem, itt a Kiskunságban követték el ezt a baromságot félázsiai szakemberek, a NER kiváló példájaként.

Utólag az önkormányzat szépíti a helyzetet, miszerint a kivitelező folyamatosan konzultál a Démász szakembereivel, hogy áthelyezzék a körforgalomból az érintett villanyoszlopokat.

Folyamatosan? Egyszer kellett volna, de azt időben. Kérdezem, hogy amikor egy üzlethelyiségben kialakítandó klozethez több szakhatóság (ÁNTSZ, Tűzoltóság Katasztrófavédelem, önkormányzat építési osztálya) előzetes engedélye szükséges, akkor ezt a 134 milliós beruházást hogyan készítették elő? Aki hibázott, az garantáltan megkapja majd az év végi prémiumát, merthogy felelősségre vonás nem lesz, az biztos.

Az is érthetetlen, hogy amikor július közepén 90 százalékban elkészült a körforgalom, akkor miért csak októberben lesz a műszaki átadás? Meg kell várni, amíg a járda mellé elvetett fűmag kinő? Netán addig szétmállik a betonoszlop?

Nem ez a lakiteleki tahóság az egyetlen ilyen eset. Négy éve Püspökladányban több villanyoszlop is akadályozta a forgalmat. Igaz hogy nagyobb beruházás volt, 440 millióért több oszlop jár. Ráadásul ott átadták az útszakaszt, így kerülgetni kellett a póznákat. Ezzel a sok kerge birkával sok mindent meg lehet csinálni! A java ezután következik, csak tessék figyelni kormányunk oszlopos tagjait!
Na és az óriási sleppet, akik több évre hasonló módon vannak bebetonozva a stratégiailag fontos pozíciókba. Ez az igazi Nemzeti Együttmókolás Rendszere, egyúttal Stratégia Partnerség. Nem az, amit a Coca Colával kötött a büfiző vezér, mert az csak buborék. Mint Viktátor egész önkényuralmi rendszere.
__________________________________

Fotók: facebook.com; blikk.hu; index.hu; hir24.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése