2013. július 27., szombat

Lipótmező



Mese habbal



Folytatódik a jegybanki kamatcsökkentési ciklus, amelynek végén 3-3,5 százalék lehet az irányadó ráta – közölte keddi sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzeti Bank törvényellenesen kinevezett elnöke.  

"Matolcsy György a magánvéleményét fogalmazta meg, amikor a kamatcsökkentési ciklus végét a 3-3,5 százalékos sávba helyezte" – reagált a jegybankelnök keddi bejelentésére Pleschinger Gyula, a jegybank monetáris tanácsának külsős tagja, aki a Reutersnek tagadta, hogy a kamatdöntő ülésen időpontokról és mértékekről tárgyaltak és egységes álláspontra jutottak volna.

Ugye, milyen kár volt megszüntetni Lipótmezőn az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet?!

Persze nem kell félteni Pleschingert sem, aki államtitkárként napi 328 ezer forintot, azaz évei 82 milliót keres, míg Matolcsy „csak” 26 milliót. Na jó, neki ez csak az MNB-s alapfizetése, erre jön a prémium és az igazgatótanácsi és egyéb pozíciókért járó juttatások.

Kell is neki a nagy jövedelem, mivel nyilván abból fizeti a bankban kialakított új konyhát, ahová szakácsot és kisegítőt vett fel az elnöki kinevezését követően. Az ételek alapanyagát sem szerezheti be közpénzből, hiszen ő fogyasztja el. Netán rosszul gondolom? A közmunkások is azt a szalonnát, lecsókolbászt eszik az ebédszünetben, amit ők vásároltak. 

Matolcsy vajon ezt a sajtótájékoztatót is saját zsebből fizette? Mese habbal. De nem tündérmese! Hiszen nem az MNB elnökeként beszélt, hanem magánemberként. Ha bankelnökként, akkor viszont azonnal mondjon le!

___________________________________
Fotó: portolio.hu; alfahir.hu






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése