2015. július 1., szerda

Jegyeket, bérleteket!





Vízum és útlevél nélkül, Mr. Tíz Százalék?




Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Kossuth Rádió Ütköző Délben című műsorában arról beszélt, hogy a Magyarországra érkező menekültek egy jelentős része nem politikai menedékkérő, hanem gazdasági bevándorló, mert – bár van pénze – nem repülővel, első osztályon utazik ide, hanem 3000 euróból inkább lefizet egy embercsempészt, és gyalogol 1000 kilométert - írja a 444.hu.
A hírek szerint 3000 euró az embercsempészek tarifája fejenként, ami egymillió forint körüli összeg, ennyiből pedig „Hawaiira oda-vissza repülőjegyet lehet venni - mondta Kósa Lajos, aki egyébként az új-zélandi útja alapján tényleg repülésszakérKósa mellszoborrendelőlajos, aki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, azt is mondta: „Ha van valakinek ennyi pénze, miért adják oda az embercsempészeknek? Miért nem vesznek jegyet?” Kabulban, Szíriában is működik repülőtér – mondta Kósa.
"Ha én tényleg becsületes vagyok, politikai menedékkérő vagyok, akkor a fapados gépek korszakában, kényelmesen, egyenes úton is járhatok, hiszen tudom, hogy az EU területére belépve valóban megkapom a menekültstátust."


Kósa Lajos, a nemzetközi ügyek és a világ népcsoportjainak avatott szakértője megint kiemelkedő éleslátásáról tett bizonyságot: múltkori megjegyzése után, hogy a menekültek jöhetnének repülővel is, ahogy a tisztességes emberek szoktak utazni, most arra jutott, hogy a menekültstátusért akár saját hazájukban, a magyar nagykövetségeken is folyamodhatnának.
A szíriai menekültek például ezek szerint bizalommal fordulhatnának hazánk 2012. december 5-én bezárt damaszkuszi nagykövetségéhez, vagy akár megkereshetnék az aleppói romok között Ahmad al-Chihabi tiszteletbeli konzult is, bár ő nem felhatalmazott képviselője hazánknak, így aligha járhat el ilyen ügyekben. Malek Zein lattakiai tiszteletbeli konzult csak azért nem ajánlom, mert Lattakia a szír rezsim ellenőrzése alatt van, és ezidáig elkerülte a háború, úgyhogy onnan egyelőre senki sem akar elmenekülni. 
_____________________________________________________________________
Forrás: 444.hu    Fotó: tranzit.blog.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése