2015. július 17., péntek

Egy a tábor


Vegyük szemügyre, mi van 
Orbán Viktor agya helyén

Az Index híre szerint bezárják a városi (közművesített épületben lévő) menekülttáborokat, mert csak a baj van velük, és lakott területektől távol sátortáborokat építenek helyettük, a migránsokat majd oda koncentrálják. Tegyük túl magunkat az első, érzelmi reakción, nem kell cifrázni. Nézzük józanul. Orbán Viktornak eszébe jutott valami, kimondta, ami eszébe jutott, és amit kimond, az meg is valósul - írja Tokfalvi Elek a HVG-ben.
Orbán Viktor szerint a focihoz három dolog kell: láb, ész és szív. Ebből a kormányzásban a láb nem játszik (illetve nem a labdát rugdossák). Mi van a másik kettővel?
Ami a szívet illeti, a menekültek sok gyereket hoznak magukkal 0-tól 14 éves korig, és aki gyerekeknek tudatosan szenvedést okoz, az rossz ember. Legalábbis az európai értékrend szerint. Most vegyük szemügyre, mi van Orbán Viktor agya helyén.
1. A kormányzati agitprop egyik fő tétele, hogy a migránsok beözönlésével növekszik az iszlámista terrorveszély. A palesztinkérdés 1967 utáni története pedig azt mutatja, hogy ha muszlim neveltetésű menekülteket nyomorúságos körülmények között sátortáborokban tartanak – részben anyagi kényszerből, részben ideológiából –, akkor a terrorveszély nem csökken, hanem baromira megnő.
2. A kormányzati agitprop másik tétele, hogy ha migránsok kószálnak a városi utcákon, azzal romlik a közbiztonság. A kószálás abból adódik, hogy a migránsok nem mennek azonnal a befogadóállomásokra, vagy egyáltalán nem is akarnak odamenni. Ha elterjed a híre, hogy Magyarországon csak sátortáborok vannak, az nagyon vonzó lesz ám, mind odatódulnak, eszük ágában sem lesz a városokban maradni, földeken bujkálni.
3. Végül: az Európai Bizottság rövid távon nyolcmillió euróval, középtávon tízmilliókkal támogatja a menekülthelyzet enyhítését. Lehetne több is, de ha az Európai Bizottság eltűri, hogy a magyar kormány a támogatást erre fordítsa, akkor megérett az idő az Unió feloszlatására. Ez nem ok rá, hogy revideáljuk az Orbán Viktor koponyatartalmáról alkotott nézetünket, csak annyit jelentene, hogy nem rí ki a sokaságból.
______________________________________________________________________
Forrás: hvg.hu    Kép: reuters.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése