2015. július 17., péntek

Tollasodás


Pávabotlás

A Népszabadság szerkesztőségi cikke:
Sikerült a magyar kormánynak addig huzigálnia az aluszékony brüsszeli macska bajszát, amíg az felpattant, és most akkorát csapott, mint egy oroszlán.

A szerdán kézbesített brüsszeli üzenet súlyát nehéz lenne túlbecsülni. Az Európai Bizottság a nagy áruházláncok és a dohánymultik különadóinak felfüggesztésével gyakorlatilag a kormányoldal joggal és hatalommal való visszaélésre alapozott erőszakos piacszerzésére mondott megálljt. Két veszteséges év után most be kell zárniuk ezeknek az áruházaknak. De különadó nélkül nem lesznek veszteségesek.
Összeroskadhat a kormányzati építmény. A magyar hipermarketről szőtt álmok megvalósítására várni kell, ahogy arra is, hogy kegyencek tehessék rá a kezüket néhány multi itteni érdekeltségére. A dohánycégek közül sem csak a kormánykritikus vagy ellenségnek kikiáltott dohánymultik különadóját meszelték el. Brüsszel azt is jelezte tegnap a kabinetnek, hogy nem kell annyira sietni a baráti cégekből verbuvált nemzeti trafikellátó elindításával.
Mert már ezt a mutatványt is vizsgálja, és megeshet, hogy a nemzeti trafikellátó nevű Nagy Fideszes Dohánybuli a novemberre tervezett indulás előtt falnak megy. Egy ilyen döntéssel nemcsak a tízmilliárd forintos luxusprofittól búcsúzhatnak el azok, akiket bevettek a trafikellátós buliba, de a Simicska-érdekeltségek kiváltására épülő kormányzati sajtó is további mecénást kereshet a Continental dohánycég ura mellé. A jelzés egyértelmű: Orbán továbbra is járhatja a pávatáncot, de egyre szűkebb hozzá az udvar.
_________________________________________________
Forrás: nol.hu    Kép: ize.hu; kapcsolat.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése