2015. július 3., péntek

Nagy dohány




Hol a lé?

Interjút adott a Figyelőnek Sánta János, a Continental csoport vezetője - tudósít a 444.hu.

Ő az, aki belenyúlhatott a trafiktörvénybe, aminek nagy nyertesei között van, Lázár Jánossal szoros a kapcsolata, még ha nem is baráti, és akkora üzletet kötött a kormánnyal, hogy a konkurensek azonnal a tízszeresét is megadnák a megszerzett dohányellátós koncesszióért. Ez az a koncesszió, ami 20 évre biztosítja a trafikok ellátásának a jogát, idén 10, jövőre 100 milliót fizetnek Sántáék, valamikor a végén aztán 600 milliót, miközben a konkurensek szerint évi 16 milliárdos üzletről van szó.

Sánta szerint szó sincs erről, hiszen csak évi hárommilliárdos hasznuk lesz eleinte a dohányellátón. Kész csoda, hogy ennyiért megérte nekik kifizetni jövőre például 100 milliót. A konkurensek szerint a haszon 16 milliárd lehet, ezért ők akár évi hatmilliárdot is megadtak volna a koncesszióért, már amennyiben lett volna rendes, nyílt versenyeztetés? Sánta szerint túllőttek a célon, sőt, ki van akadva, hogy szakmabeliek ilyen idióta számokat írnak.

Hogy mire költi majd az ebben a koncesszióban is megszerzett pénze egy részét Sánta, arról is volt szó. Az már korábban kiderült, hogy megvette az új kormánypárti napilap, a Napi Gazdaság 49 százalékát. “Egyszeri üzleti döntés volt. Orbán Viktor az Echo TV-ben egy interjúban utalt rá, hogy jó volna, ha a jobboldali sajtót segítenék a vállalkozók. Most adódott egy lehetőség, és mivel a gazdaság közelebb áll a szívemhez, úgy gondoltam, élek vele.”


Vélemények a portálról:


Az a szomorú hogy Sánta még kis hal a maga évi hatmilliárdjával. Százmilliárdok folynak el a semmibe, onnan bizonyos emberek zsebeibe...



Az egész országot nézi hülyének, statisztikailag nézve egyébként indokoltan.



Az emútnyócév az oka ennek is!



reméljük az igazság hamarabb utoléri a Sánta Jánost, mint a sánta kutyát.



"Sánta meg is indokolta, hogy miért forgatta bele a dohányos pénzét a médiába.
“Egyszeri üzleti döntés volt."
Ja bazdmeg. Viktor szólt, hogy a lenyúlásból mit fogsz üzletileg finanszírozni...



ezért nem merik 3 és fél éve köztársaságnak hívni

______________________________________________________________
Forrás és kép: 444.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése