2015. június 21., vasárnap

Barátok közt



Dagályos botrány



Ha volt, aki úgy érezte, nem kerek a sztori, amikor a miniszterelnök bejelentette, hogy a nemzetközi úszósport segítségére sietünk, s tőkeerős, gazdag országokat is megszégyenítve beugrunk a 2017-es úszó-világbajnokság rendezésébe, aminek lehetőségét mexikói barátaink kormányzati finanszírozás hiányában visszaadták – nem volt egyedül - írja nol.hu.
Bár még csak 25 milliárdról szóltak a hírek a nagy formátumú rendezvény költségvetését taglalva, a dologban volt valami furcsa. S nem csak azért, mert nem mindennap fordul elő, hogy a miniszterelnök Gyárfás Tamás úszószövetségi elnökkel parolázik. Amikor az Index újságírója minden rosszindulat nélkül firtatta, nem kevés-e az előkészületekre a két év, Gyárfás azt találta közölni, hogy ha a riporter úszószövetségi tag lenne, azt mondaná neki, hogy „Takarodj!”. Ergo a szövetségben ez lehet a stílus. Aztán, amikor a 25 milliárdból gyorsan 49 lett a becslés, majd három kormányzati ember három különböző, ám roppant hihető magyarázatot adott a drágulásra, szépen kerekedni kezdett a történet.
A hazai viszonyokat valamelyest ismerők számára aligha meglepő eredményt tett közzé pénteken az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV). A dokumentum szerint a 2017. évi úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és nyílt vízi világbajnokság rendezéséhez szükséges uszodakomplexum építésére – vagyis a Dagály uszoda átalakítására – kiírt közbeszerzési eljárást a kormány új kedvence, a Videoton FC tulajdonosa, Garancsi István érdekkörében lévő Market Építő Zrt. nyerte meg. 
Ha a dátumok valódiak, s a céggel kötött szerződésben erre vonatkozóan nem volt valamiféle kitétel, akkor a Market Zrt.-vel egy csaknem bruttó 49 milliárd forintos kontraktust úgy kötött meg az eljárást kiíró MNV Zrt., hogy az azt lehetővé tévő kormányhatározat még meg sem született.
Hogy a helyzethez illő hasonlattal éljünk: Garancsi cége a startpisztoly eldördülése előtt vízbe vetette magát, csakhogy ezúttal nem indították újra a futamot.

Két vélemény a portálról:
1 napja
Visaton
Egy újabb adalék arról, hogy hova süllyedt Magyarország a rendszerváltás óta. Amíg a környező országokban egyre-másra buknak meg és állnak bíróság elé (!) az ennél jóval kisebb korrupciós ügyek miatt a különböző rangú állami vezetők, addig nálunk huszonöt év alatt az egymást követő kormányok tökélyre vitték a keresztapa által irányított maffia állam kiépítését és működését.
1 napja
Visaton
Vajon mennyi időnek kell majd eltelnie, hogy Garancsi is azzal a bizonyos egyszavas markáns jelzővel fejezze ki a véleményét Orbánról?....
________________________________________________________________________
Forrás: nol. hu    Fotó: varanus.blog.hu; sport.hir24.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése