2015. június 18., csütörtök

Kordon Viktor





Szögesdrót




Részlet a 444.hu portálról:
A szerb közszolgálati tévé esti híradójában beszélt Aleksandar Vucic, a szerb miniszterelnök a magyar kormány ma bejelentett drága, de annál sokkal gonoszabb tervéről a négyméteres szögesdrótról:
“Nekünk is falakat kellene emelnünk a macedón és a bolgár határon? Mi nem fogunk falakat emelni. Ezt garantálom. Szerbia nem zárja be önmagát, Szerbia nem fog Auschwitzban élni”
Vucis elmondta, nem érti, miről van szó, ezért beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel és az európai uniós vezetőkkel arról, hogyan akarják megoldani a menekültkérdést. Szerinte Szerbia nem tehető felelőssé a migránsok miatt, akik a nyugat-balkáni országot csak tranzitútvonalnak használják, és nem akarnak Szerbiában maradni.
“Etetjük őket, vigyázunk rájuk. Mit várnak még tőlünk? Ők semmit sem akarnak a mi országunkban, és akkor még valaki falakat is emel felénk. Nem értem ezt a lépést, de hiszem azt, hogy logikus választ fogok kapni magyar kollégámtól” - mondta Vucis.
„Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” – áll a kormány legújabb plakátjain. De kinek szól majd az üzenet, ha nem tudnak bejönni a menekültek? Magától értetődő a megoldás: ki kell plakátolni a 175 kilométernyi határszakaszt, így ide írhatja a kormány az üzeneteit a bevándorlóknak, sőt még a szerbekkel is teljesen újszerű módon tudjuk majd rendezni az esetleges külpoltikai konfliktusainkat. Beszóltatok szerbek? Rezsicsökkentés 20%!!!!   - írja az index.hu.


______________________________________________________________________________
Forrás: 444.hu; index.hu     Kép: propeller.sk; index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése