2015. június 13., szombat

Balfékek



A nagy Hoho...


Tóta W. írása a HVG-ben:

Balog Zoltán bevallotta: a stadionépítés hobbi. Kár, hogy nem a miénk, mégis mi fizetjük, és még erről is hazudik. „Nézze, milyen országban élne szívesebben? Ahol a miniszterelnök szigorúan betartja a költségvetési szabályokat, de a gazdaság stagnál, romlik, vagy egy olyan országban, ahol a gazdaság virágzik, növekszik, de a miniszterelnök költ a hobbijára?”
Így válaszolt Balog Zoltán miniszter Londonban arra a kérdésre, hogy mégis mekkora türkmén taplóság már, ha egy miniszterelnök stadiont építtet a saját háza mellé, meg ahova még nem szégyell.
Költ a hobbijára. Egyem meg. De inkább egyen meg titeket a balrog, a hobbitokkal együtt.
A miniszterelnök eddig kábé százötven-kétszázmilliárdot hányt bele a hobbijába stadionépítések és a senkit sem érdeklő magyar focicsapatokhoz irányított támogatások formájában. Balog végre kormányoldalról is kimondja, ami eddig is messziről bűzlött: ennek az eszetlen pénzszórásnak nincs célja, nincs értelmes magyarázata azon kívül, hogy Orbán Viktor kedvét leli benne. Sajnos a közoktatás vagy a felsőoktatás például nem érdekli. Ez kellemetlen balszerencse; ha érdekelné, akkor iskolákat meg egyetemeket építene hobbiból.
Nincs már szövegelés arról, hogy a foci jó befektetés, hogy a nemzetközi sikerek majd visszahozzák a pénzt, meg hogy ettől lesz egészségesebb a magyar. Ez a miniszterelnök hobbija, ennyibe kerül, és kész. Akinek nem tetszik, az a stagnáló gazdaság oldalán áll!
A minisztert egyébként nyilván meglepte a kellemetlen kérdés: helyből azt válaszolta, hogy a felcsúti stadion nem közpénzből épült. Természetesen hazudott. Nem világos, hogy hivatása vagy hobbija-e a hazudozás.
Balog egyébként briliánsan, pengeéles elmével találta meg a legszellemesebb választ: a kérdést ugyanis Londonban tették fel neki. Olyanok, akik már döntöttek arról, hogy milyen országban élnének szívesebben, és az egy főre eső stadionok száma ebben nem játszott szerepet.
___________________________________________________________________
Forrás: hvg.hu       Kép: gamepod.hu; hircsarda.blog.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése