2015. június 4., csütörtök

Lóláb



Plakátmagány



Tóta W. eszmefuttatása a HVG-ben (részlet):

Mekkora bunkó a magyar most? Ezt a belemenős kérdést teszi fel a kormány, de tudjuk, hogy nincsenek tabutémák, tehát muszáj kibeszélni ezt is. Szokásához híven csak kamuból érdeklődik: eldöntötte már, hogy a magyar szerinte egyrészt teljesen hülye, másrészt meg szeret gyűlölni. Azok az arcok, akik ezt kitalálták, alighanem magukból indulnak ki, ami abból is látszik, hogy rendületlenül előadják, miszerint ez most éppen„a választók megkérdezése”.

A választók viszont hallgatnak. Nyolcmillióból kétszázezer vette a fáradságot, hogy visszaküldje a röhejes kérdőívet az előregyártott válaszaival. Sohasem fogjuk megtudni, ebből hányan rajzoltak rá faszt, de azt igen, hogy hétmillió-nyolcszázezer szarik rá. Hiszen ezért is kellenek a plakátok. Hogy minél többen érezzék, milyen fontos is ez a nemzeti konzultáció, hiszen ezen múlik... nos, semmi sem múlik rajta, ahogy az eddigieken sem. Még vége sincs, és máris kész a válasz, ki van plakátozva.

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!, ez áll a plakáton, így egyes szám másodikban, magyarul. Mi vajon a célcsoport reakciója erre? Hogyan fejti meg?
Először is: ha ez a tisztelt bevándorlónak szól, akkor legalább apró betűkkel illett volna odaírni, hogy Üdvözöljük Magyarországon, vagy valami ilyesmit. Aztán magát az üzenetet arabul, albánul, szerbül. Ezenkívül pedig elég lenne a menekülttáborok kerítésére kifüggeszteni.
Tehát nem nekik szól, csak úgy tesz. Ez eleve gyanús: kilóg a lóláb. Akkor viszont mit is akarnak ezzel az egésszel, amire tehát egymilliárd forinton felül még országos kampányt sem sajnálnak? Nyilván azt, hogy a magyarok ijedjenek meg, és meneküljenek vissza a kormányhoz, hogy megvédje őket. A bevándorló mumus, egyéb vonatkozásai a problémának érdektelenek.Politikailag megéri, ahogy Szauron szája mondja.

Ez az egyetlen célja a nemzeti konzultációnak. Köze nincs semmiféle kérdéshez. Hiszen máskor olyan szuverénül elkormányoznak ezek a fiúk a megkérdezésünk nélkül! Kérdezték tőlünk, hogy akarjuk-e bezáratni a boltokat vasárnap? Hát a nemzeti dohányboltról, stadionépítésről, iskolaállamosításról volt konzultáció? Fel se merült, pedig ezek egyenként többe kerülnek, mint a menekültügy. Paks II. árából örökbe fogadhatnánk egy kisebb afrikai országot, ha már annyira hiányoljuk a gyarmatosítással járó tapasztalatot. De érdekes: Paksról sem kérdeztek egy árva szót se...
_____________________________________________________________________
Forrás: hvg.hu   Mém: 444.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése