2014. november 28., péntek

Rugalmasan


Elvtelenül



Orbán Viktor szerint a dél-koreai vállalatok fontos szerepet játszanak Magyarország életében. Ezt a miniszterelnök Szöulban, a dél-koreai elnökkel folytatott megbeszélés utáni mondta. A kormányfő a Magyarországon jelen lévő dél-koreai cégek "két hatalmas zászlóshajójának" a Hankook gumiabroncsgyártó és a Samsung elektronikai vállalatot nevezte, amelyek mint fogalmazott, "nagy tiszteletet vívtak ki maguknak Magyarországon", jó hírét keltették Dél-Koreának, és "számunkra rendkívül szimpatikus kultúrát képviselnek". Arról nem beszélt, hogy 2007-ben az akkor ellenzékben lévő Fidesz hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést tett a Hankook-beruházás miatt.
Azt kifogásolták, hogy a tulajdonosok a hatályos jogszabályokat megkerülve jutottak hozzá a gumigyár telkéhez, és 300 millió forinttal rövidítették meg a helyi önkormányzatot. A Fidesz akkoriban azt hangoztatta, a Hankook támogatást kap, a hazai kisvállalkozó adóemelést”, „érzéketlen milliárdosok kormányáról beszélt”, „megkérdőjelezhető technológia és termékcsaládnak nevezte a gumigyár termékét.” írja a Klubrádió.

Kontur Pál, a Fidesz Munkástagozatának vezetője: „Hankook gyár sorozatosan szegi meg hazánk jogszabályait és figyelmen kívül hagyja a munkások jogait.
Interpellációt nyújtott be Manninger Jenő, ebben fölidézi, hogy „átfogó munkaügyi vizsgálat során megállapították, hogy több alkalmazott 15-16-17 órát dolgozott folyamatosan; ezen túl a Hankook több esetben késedelmesen jelentette be a munkavállalók biztosítási jogviszonyát is, s nem minden esetben megfelel ő a társaság munkaidő nyilvántartása sem”. Ráadásul – figyelmeztet a fideszes képviselő – a Hankooknál az Unió szerint is megkérdőjelezhető a technológia és a termékcsalád. - írta 2012-ben a HVG.

________________________________________________________________
Fotó: kormanyhivatal.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése